Gammal och beprövad, eller ung och nytänkande? Vi ställer tillverkarjätten Filco med sitt Majestouch 2 TKL mot entusiasttillverkaren Varmilo och VA88M i ett tenkeyless-slag!

Filco har länge varit en statusikon på tangentbordsmarknaden. Majestouch-serien tog fart på riktigt när det koreanska E-sportsproffset Fruitdealer använde ett Filco-tangentbord i en Starcraft 2-final, numer använder flera proffs modellen. Filco har sedan dess hållit sig högt ansedda när det gäller kvalitet, men har Filco sett till att hålla sina tangentbord relevanta i nivå med dagens konkurrens?

Varmilo imponerade på oss med Varmilo MA105C, där tillverkaren visade hur man levererar en förstklassig upplevelse och produkt. Sedan dess vi har sett fram emot att se om MA105C var ett undantag, eller om samma kvalitet och val av material återfinns i samtliga av tillverkarens tangentbord.

Varmilo har gjort sig ett namn i entusiastvärlden genom att alltid leverera högklassiga produkter, och genom att tillverka sina tangentbord för hand. Kunder som köper ett tangentbord via Varmilos hemsida får därför möjligheten att anpassa och skräddarsy sitt tangentbord efter eget tycke.
I dagens test ställer vi båda tillverkarnas mest dominanta Tenkeyless-modeller mot varandra för att se om det är ungt och fräscht, eller äldre och rutinerat som står som vinnare i slutändan!

 Filco Majestouch 2 NKR TKLVarmilo VA88M
BrytareCherry MX BlueCherry MX Clear
BrytarlockABSPBT
Brytarlock-tjocklek0.83mm~1.43mm~
Brytarlock-profilOEMCherry
MediatangenterNejNej (Integrerat via FN)
MakrotangenterNejNej
Inbyggt minneNejJa
Anti-GhostingJaJa
N-Key Rollover6-Key Rollover (full via PS/2)Ja, beroende på profil
TangentbelysningNejJa, ljusblå
Mått356mm x 135mm x 33mm356mm x 134mm x 33mm
Vikt980g916g
Kabellängd1.5mMedföljande 1.5m
AnslutningUSB 2.0Löstagbar kabel, ansluts via miniUSB
Lägst pris1390:-

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FelionTobbeEmir Mulahalilovic Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Felion
Medlem
Felion

Och är man inte bekant med termen ”Brytarlock” (vilket jag inte tror många är) så kallas det även ”Tangenter” (utrikiska ”Key-caps”), eller lite skojsamt benämner vissa dessa med termen ”hattar”.

Ang. ”bristen på metall” så är brytarna monterade i en metallplåt (precis som hos det stora flertalet tillverkare). Att sen vissa tillverkare väljer att inte göra ett komplett chassi, utan exponerar brytarplåten direkt (för att spara pengar) gör inte att det finns mindre metall i tangentbordet i fråga.

P.S. ”SlutändAn” är där skiten kommer ut: SlutändEn är nog det ni menar. D.S.

Tobbe
Medlem
Tobbe

(Tangentbords)-hatt känns som en tydligare beskrivning iaff… =)
comment image