Sammanfattning och omdöme

Med Zen-arkitekturen tar AMD ett markant steg i rätt riktning och levererar en frisk fläkt på en CPU-marknad som alldeles för länge har stått utan någon större konkurrens i entusiastsegmentet. Tyvärr är dock det här första steget inte nödvändigtvis vad konsumenter är ute efter just nu.

Överklockningsbesvikelse

Tyvärr får vi konstatera att överklockningsproceduren för åtminstone vårt testexemplar blev en besvikelse. Trots en hög spänning når vi aldrig stabilitet med alla kärnor aktiva vid 4,1 GHz, utan får nöja oss med att ligga närmare 4,0. Med andra ord klarar vi med manuell överklockning som bäst att nå samma spann som processorns automatiska frekvenshöjning med XFR. Dock når XFR endast så högt vid färre antal belastade kärnor, men det är fortfarande en besvikande liten överklockningsmarginal med luftkylning.

I vårt fall tycks det röra sig om ett särskilt begränsat exemplar, men det i sig bådar inte vidare gott. Om vi som recenserande media får ett så pass undermåligt överklockande exemplar antyder det även köpta processorer riskerar att bli ett lotteri av rang.

Barnsjukdomar och optimering

Våra testresultat i vårt eget testsystem matchar tyvärr inte riktigt AMD:s prestandalöften, även om siffrorna inte heller är långt ifrån. Intel Core i7-6900K är snabbare än Ryzen 7 1800X i nästan samtliga av våra prestandatester, trots en lång felsökningssession med hjälp från AMD.

Samtidigt uppvisar Ryzen höga temperaturer i vila när processorn används i högprestandaläge i Windows 10. Det artar sig i vårt fall inte som ovanligt höga temperaturer vid belastning, men kan påverka den totala effektförbrukningen då processorn inte går lika långt ner i viloläge som Intels motsvarighet i samma situation. Det här är någonting AMD menar att man arbetar med Microsoft för att lösa inom kort, men för dig som överväger ett tidigt köp är det värt att ha i åtanke. Problemet påverkar dock i sig inte prestandan.

En plattform med kompromisser

AMD:s nya moderkortsplattform baserad på sockeln AM4 är en av de mest intressanta nyheterna med Ryzen-lanseringen, då plattformen återförenar AMD:s olika prisklasser. Korskompatibiliteten är dock inte helt utan begränsningar, till exempel då inte alla moderkort har stöd för integrerad grafik när de Ryzen-baserade APU-modellerna väl lanseras under hösten.

Med det sagt anser vi att det är ett intressant steg för AMD:s del, och vi gillar tanken med att du som konsument enkelt ska kunna byta både moderkort och processor efter hand, utan att behöva byta plattform helt och hållet.

Ser vi till konkurrensen från Intel så ligger AMD:s plattform närmare Intels konsumentprocessorer än den X99-plattform som det röda laget faktiskt marknadsför Ryzen 7-serien som konkurrent till.

Elefanten i rummet heter dock Core i7-7700K.

Ryzen 7 1800X har en bråkdel av de PCIe-banor som Intel Core i7-6900K har. Medan vi kan konstatera att i skrivande stund inte gör särskilt stor skillnad i spelprestanda med dubbla grafikkort i praktiken, så innebär det en mindre flexibel plattform överlag. Fler PCIe-banor används inte bara till dubbla grafikkort, utan även till andra tillbehör såsom SSD-enheter, nätverkskort eller ljudkort.

Även minneskanalerna gör stundvis ett märkbart avtryck. Med två DDR4-kanaler halkar Ryzen 7 markant efter Intel Broadwell-E i ren minnesbandbredd. I de allra flesta belastningar gör det ingen större praktisk skillnad, men i minnesintensiva tester som AIDA är skillnaden tydlig.

Omdöme: AMD Ryzen 7 1800X


Det finns två sidor av myntet när vi pratar om Ryzen 7 1800X, och omdömet landar i slutändan på två aspekter: den rent tekniska och den rent konsumentvägledande.

I våra tester når Ryzen 7 1800X inte riktigt upp till samma eller bättre prestanda än konkurrenten Core i7-6900K. Medan vi har varit i kontakt med AMD och undersökt varför så är fallet har det inte gått att ringa in en specifik anledning, och det är värt att ha i åtanke för dig som konsument. När du köper en processor är det trots allt inte bara det absolut bästa scenariot som är intressant. Prestandan kommer variera från processor till processor och från system till system.

Med det sagt så är Ryzen 7 1800X fortfarande en av de absolut snabbaste processorerna på marknaden idag. Att den i vårt testsystem hamnar en hårsmån bakom Core i7-6900K blir därför lite mindre relevant när prislappen tas med i beräkningen. Jämför vi med Intels entusiastplattform springer AMD cirklar kring det blå laget i prestanda per krona. Det gör att Ryzen 7 1800X ligger riktigt bra till i för sysslor som 3D-rendering eller videobehandling där alla kärnor kommer till nytta.

Ryzen är inte bäst för speldatorer – men en pärla för arbetsstationer

I de speltitlar vi har testat har Ryzen 7 1800X däremot inte riktigt hängt med i svängarna vad gäller spel i lägre upplösningar (vilket är det scenario som belastar processorn mest). Vi kommer löpande lägga till fler tester i sviten för att få en bredare bild av hur Ryzen 7 presterar i spel, men i samtliga av de vi testat i den här artikeln är Core i7-6900K något snabbare. Det innebär inte i sig att Ryzen 7 definitivt är långsammare än Intels motsvarighet i spel, men det antyder att det åtminstone finns en rejäl variation som kan påverka även de titlar som du själv spelar.

Elefanten i rummet heter dock Core i7-7700K. För 2 000 kronor mindre än Ryzen 7 1800X får du bättre spelprestanda i praktiskt taget alla lägen, med PCIe-kanaler och minnesbandbredd i samma liga. Ryzen 7 1800X är snabbare i vissa sysslor som 3D-rendering och videobehandling, men motsvarande 2 000 kronor snabbare? Tveksamt generellt och helt enkelt inte en värdefull investering för spelare som vill maximera sin bildfrekvens i alla lägen. Ryzen 7 1800X är inte en dålig spelprocessor, att köpa den specifikt för spel är i nuläget pengar i sjön.

AMD är trots allt någonting bra på spåren med Zen-arkitekturen och Ryzen-serien.  Den kan mycket väl tvinga Intel att se över sin prissättning i entusiastsegmentet, och bara det är ett stort steg framåt. Förhoppningsvis kan småbröderna 1700X och 1700 träffa en bättre sweet spot än storebror, men även med dess påtagliga brister rör 1800X om tillräckligt mycket i grytan för att peta ner Intels snarlikt prissatta sexkärniga i7-6850K från sin utmärkelse som bäst processor för arbetsstationer mellan 5 000 och 7 000 kronor.

Rekommendation: Bäst för arbetsstationer/prosumer (under 7 000 kr)

AMD Ryzen 7 1800X
8.4 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
SockelAM4
Kärnor/trådar8/16
Fördelar
Bra flertrådsprestanda
Prispressad kontra Intel BW-E
Nackdelar
Tveksam spelprestanda
Usel överklockningsmarginal
Barnsjukdomar & buggar
Bra att veta
Alla Ryzen 7-processorer är upplåsta, men överklockningsmarginalen och prestandavinsten är tveksam.
Flertrådsprestanda9.5
Entrådsprestanda8.1
Energieffektivitet7.7
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys – AMD rör om i grytan

AMD rör om i de övre prissegmenten med sina nya Ryzen-processorer, men ska inte ropa hej innan de är över ån. Medan Ryzen 7 innebär att det går att få mer flertrådsprestanda per krona än någonsin tidigare så har plattformen fortfarande stora utmaningar som behöver åtgärdas i samarbete med mjukvaruutvecklare för att plattformen ska få fotfäste. Intel står fortfarande kvar som nuvarande mästare bland spelprocessorer – i regel presterar en fyrkärnig Core i7 fortfarande betydligt bättre än en åttakärnig Ryzen 7 i just spel.

Nu ser vi fram emot att få testa även de billigare modellerna i samma serie, och senare under året även Ryzen 5- och Ryzen 3-serierna. CPU-kriget 2017 har än så länge bara börjat.

Den här artikeln är en del av Svenska CPU-guiden, Sveriges största löpande test av processorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla CPU-tester och andra relaterade artiklar.

Svenska CPU-guiden

48
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
32 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Anton KarmehedFlyfishermanJBStormenseHybriz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Jag ser ingen Ryzen på PCMark 8 diagrammet

Medlem

Jag som har en amd-fx 8350 blir väl en stor uppdaetring för mig kan jag tänka mig. Jag spela liksom bar World of Warcraft, Overwatch, Lite BF1 och ARK.

Medlem

Har också en FX-8350. Jag ändrar mig till 1700X istället för 1800X. 1700X är ju lite snabbare ibland än vad 1800X är, men det kanske är för att BIOS inte är tillräckligt optimerat än? Jag sparar i alla fall runt 1000 kr om jag tar en 1700X

Ryzen är väl dubbelt så snabb som FX-8350 i många fall

Medlem

Hva skal du med uendelige mengder kjerner, tråder, cacheminne? Hvis alle applikasjonene og spillene ikke klarer å utnytte seg av dem. Intel ligger kanskje for dypt inn i gamingindustrien fra før at det kanskje er Intel som leder markedet uansett. Uansett om Ryzen serien faktisk er ganske overlegen. Dette ansvaret for å optimalisere spillene og applikasjonene til å utnytte seg av alle kjernene og slikt. AMD må få på plass gode avtaler med leverandørene av spill og applikasjoner. Spesielt microsoft og kanskje tillogmed satan selv: Apple. Som i alle år har brukt Intel prosessorer fordi de var best. Dette stemmer… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Köpte AMD aktier 2016, gått uppåt hela tiden, sålde dem för någon dag sedan då man aldrig vet hur marknadens förväntningar är, kursen ned 7,9% bara idag…..

Hade verkligen hoppats på att min nästa CPU skulle bli en AMD, nu tänker jag vakta en månad eller två till för att se om det bli några förändringar i BIOS, drivrutiner eller liknande som kan hjälpa AMD. Som det ser ut just nu så är var det sämre än jag hade hoppats på.

Jörgen Rehn
Medlem
Jörgen Rehn

Snart dags att köpa tillbaka dem igen då ?

Medlem

En helt klart nykter slutsats tycker jag. Detta är helt klart en otroligt lyckad processor från AMD, men hypen som varit de senaste veckorna lever den inte riktigt upp till i min bok. När specifikationerna om 8 kärnor med endast 95 W TDP släpptes såg jag framför mig en arkitektur som kunde konkurrera med intel med lägre strömförbrukning, något som skulle kunna öppna upp servermarknaden på allvar. Nu verkar det i praktiken som att effektförbrukningen ändå ligger i klass med intels processorer med TDP på 140 W. Frågan är vad intel har för ess i rockärmen. Med mångdubbel budget för… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jag brukar inte dras med i hype, denna gång måste jag erkänna att jag gjorde det även om bara var lite. Jag ville så gärna tro på att AMD hade ett underverk på gång. Sorgliga är att jag tror fler hade varit positiva i sina reaktioner om det inte vart sådan extrem hypa innan release.

Jag tror din analys är ”spot on”.

Mikael Linnér
Medlem

Nummer 1: Fantastisk recension Carl och NH! Otroligt bra jobbat! Fint att ni tog med 4k-tester, var nästan inga andra sites som gjorde! Sen svarade John Taylor, CVP of Marketing på AMD, på de problem som framkommit: (Wall of text) ”CPU benchmarking deficits to the competition in certain games at 1080p resolution can be attributed to the development and optimization of the game uniquely to Intel platforms – until now. Even without optimizations in place, Ryzen delivers high, smooth frame rates on all “CPU-bound” games, as well as overall smooth frame rates and great experiences in GPU-bound gaming and VR.… Läs hela »

Mikael Linnér
Medlem

Q: Why there is huge discrepancy is gaming benchmarks for reviewers today? Is this something related to BIOS update? A from AMD_LisaSu: ”Ryzen is doing really well in 1440p and 4K gaming when the applications are more graphics bound. And we do exceptionally well in rendering and workstation applications where more cores are really useful. In 1080p, we have tested over 100+ titles in the labs…. And depending on the test conditions, we do better in some games and worse in others. We hear people on wanting to see improved 1080p performance and we fully expect that Ryzen performance in… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Nedan följer några reflektioner på detta test. Borde kanske alla HT-/ST-processorer testats i PÅ- och AV-läge av denna funktion? Borde kanske alla HT-/ST-processorer testats med strypning av antal aktiva trådar i enkeltrådstesterna? Sämre spel(idag)-/enkeltrådsprestanda verkar entydigt vara sant, men blicka framåt, vänta till nästa generations spel (6-?månader), då lär flertalet (inte minst VR-) spel dra nytta av flera trådar! Vilken CPU kan vara en vinnare i spel då? Uppdatera gärna dessa tester när Windows 10 anpassats (matured environment!) För övrigt vill jag ge er en eloge till, och tacka er för, ett seriöst och hängivet arbete. Avslutningsvis en nyfiken fråga,… Läs hela »

Medlem

Som Morkul nämnde gör man nog klokast i att vänta en eller två månader innan man slår till. Priset är där det skall vara för alla som har hoppat på hypetåget. När hypen väl har lagts sig kommer förhoppningsvis AMD att sänka priserna med 100 USD. Oavsett så lutar det väldigt mycket åt en Intel IGEN eftersom jag inte håller på med de program där Ryzen faktiskt skiner i. Trist med tanke på att man bara för några veckor sen försökte göra någon gaming relevans med att smygsläppa prestandatester på Deus EX och säga att även Titan X skulle bli… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Om du tänker framåt, spelar du samma spel om ett halvår – ett år…?

Det troligaste är väl att spelutvecklarna börjar utnyttja flertrådsprocessorena (och nya funktioner) i sina kommande releaser – eller?

Ingen nyintroduktion kan vara 100 från dag 1.

Morkul
Medlem
Morkul

Förstår inte hur du argumenterar. För det första kan ingen veta hur det ser ut om 6 månader än mindre om ett år. Så att då redan ny byta ut en CPU som är marginellt sämre för så pass mycket pengar som vi ändå talar om. Sitter du på en I6 eller I7 dagsläget, i stort sätt oavsett generation, så är det inte värt att byta CPU just nu. Som jag skrev tidigare jag hade verkligen hoppats på att få tillfälla att byta CPU nu men så blev det inte. Jag hoppas framtiden blir ljusare för AMD problemet ligger dock… Läs hela »

Medlem
Marviken

Spelar fortfarande BF4 som snart är 4år. Skulle påstå att de flesta som spelar multiplayer/strategispel har ett favorit spel, de har eller kommer att spela i 3-8år. De 5 populäraste spelen på Steam är Dota 2 4år, CS:GO 5år, Grand Theft Auto 4år, H1Z1: King of the Kill är 1 år och Team Fortress 2 är 10år. Skulle hålla med dig om skillnanden var minimal, men att köpa en betydligt sämre och dyrare produkt (för mitt behov) och hoppas att den blir bättre i framtiden är på gränsen till efterblivet. Finns inga indikationer överhuvudtaget att gapet skulle bli mindre inom… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Efterblivet – vänliga ords forum tydligen, jag trodde det gick att framföra åsikter här utan att bli hånad, men tydligen var det fel. Amd har nog inte avsett r7-processorerna för att konkurrera med i7-7700k & i5-6700k, för detta får vi nog avvakta och se an deras r5-or (i Q2?). Var och en skall välja efter behov och förutsättningar, själv sitter jag med både i5-6600k och i7-6700k-datorer. Mitt val blev en r7 1700, väntar nu bara på övriga delar; MSI moderkort, minnen, vattenkylaren och övrigt, men inget brådskar. En processor alena räcker inte, bra moderkort/bios, bra stöd av operativet och drivrutiner… Läs hela »

Medlem
Marviken

Ursäkta, var mer riktat mot mig och dåligt formulerat.
Du ska alltså byta ut en 7700k mot en 1700? 1700 Är ingen dålig CPU men vilken jävla kapitalförstöring, pga vad.?

Har suttit på min 2500k i typ 6 år, och hoppats på någon vettig efterträdare.
Väntade in Bulldozer och ryzen, nu som då blir det förmodligen Intel igen. Skillnaden är för stor och AMD har noll overclockings utrymme, förutom 1700 dock en sanning med modification.

JB
Medlem
JB

Det är lugnt, men varför så hård mot dig själv?

Nej jag byter inte ut någonting, Ryzendatorn kompletterar bara arsenalen, och eftersom jag är en ”gammal ärrad datakonsult”, numera även anlitad datorbyggare – när jag hinner, så måste jag utvärdera själv för kunna stå för vad som stoppas i lådorna.

Läs gärna här: https://www.techpowerup.com/231198/amd-responds-to-ryzens-lower-than-expected-1080p-performance och spara denna länk: https://www.techpowerup.com/news-tags/AMD om du vill hänga med i news-flödet om Amd.

Hoppas du blir nöjd med ditt eget val, det är till syverne och sist det viktigaste, samt att kunna ”sköta om” sin investering.

Morkul
Medlem
Morkul

Men vänta här nu, bara för att några, bland annat jag, uttrycker att det är nog bäst att väna några månader med inköp så känner du dig ”hånad”? jag förstår inte alls vad du menar. Speciellt inte när du själv någon mening efter skriver att man bör avvakta tills Q2 och nästa release. Vill inte vara elak eller så men denna release var inte var gamers väntade sig. Ja du kanske har rätt om nästa release, men då stämmer även det jag och andra har sagt tidigare. Vänta några månader med ditt inköp för just nu är det inte värt… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Oj då Morkul, nej absolut INTE! Läs min dialog med Marviken så hoppas jag att du förstår. Det kan bli lite tokigt när man inte tilltalar varann direkt.

Morkul
Medlem
Morkul

Mjo, lite dumt forum också där man inte riktigt kan se vem som svara på vilket inlägg.

Men tyvärr som det är just nu så är det ju så att det är bäst att vänta någon månad innan man köper ny CPU på grund av extremt orolig marknad (för att vara CPU marknad)

Medlem

För spel är det inte alls enkelt att skriva flertrådad kod. Ifall allt är perfekt parallelliserbart skalar det perfekt med antal kärnor, men i spel är det mycket som inte går att göra perfekt parallellt och då kommer singeltrådsprestanda vara kung, det kommer man nog aldrig ifrån. Det är bara att kolla på historiken där argument kring spelmotoroptimering mot flera kärnor snart kommer slå igenom förekommit ända sedan vi började få tvåkärniga processorer. Från en till två kärnor kan man göra ganska mycket, oavsett om koden är väldigt parallelliserbar eller bara lite. När man börjar skala upp till 8 kärnor… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Det finns en hel del att säga om detta med multicore processing och annat, mycket pågår, men jag tror inte att detta är rätt forum att diskutera ämnet. Vad kan vara bättre än att nu förmedla en text från Intels egen webb (https://software.intel.com/en-us/articles/frequently-asked-questions-intel-multi-core-processor-architecture/): ”Multi-core processors are the next innovation in Intel’s continuing commitment to enhancing computing architectures and platforms based on what people want and how they use technology. Intel believes multi-core platforms will empower the development of new applications that will enable wide-ranging advances in everything from medicine to IT, from the digital office to the digital home, from… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

I vissa fall tjänar man helt enkelt inte på att parallellisera processerna, alltså kommer du inte tjäna på att ha flera trådar så enkelt är det. Bara det faktum att elbranschen har försökt med detta nu i mer än 5 år och har i många fall svårt att utnyttja 4 trådar fullt ut. Tror inte att detta är utav lathet eller inkompetens, det är helt enkelt för att det är svårt att få parallella processer att jobba som inte påverkar varandra för mycket. Att då tro att spelmarknaden ska ta att gigantiskt kliv till 8 eller två trådar på så… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Personligen har jag inte kollat det, men vid en lätt sökning på nätet så finns det omvittnat hur spel (bland annat Battlefield) utnyttjar upptill vissa av FX-processorernas alla 8, inte till 100%, men någon uppgav 72. Bra om kanske NHW kan testa och klarlägga. Det är ju mycket som pågår i en dator hela tiden, så det är ju självklart omöjligt att säga hur mycket av dessa 72% som var spelets andel, men var det en erfaren ”gamer” så lär väl onödiga processer vara få. Självklart skall ju ingen köpa en Ryzen om den dator man sitter med rullar de… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Battlefield när man är server så belastar den mycket bra över många trådar, finns en del tittar som gör det, speciellt spel där man låter klienter ansluta. Men dessa är mer undantag en regel och ingenting som kan exemplifieras då paraleleisring är lättare i vissa miljöer än andra då speciellt när du tar över server tjänster. Som jag sade tidigare vissa saker i spel kommer man helt enkelt inte tjäna på att göra parallella processer av så flertalet kärnor kommer inte vara till större nytta i många typer av spel. Sedan tar du upp VR som för vissa är totalt… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Ja det blir spännande att se hur det går i matchen mellan rött och blått (och grönt – inom grafiken) om kunderna, vi kan väl vara överens om att det är viktigt att det blir en match(er)?

Annars har jag inte något mer att anföra för stunden, men tack för diskussionen, aldrig fel att utbyta tankar och synpunkter.

Medlem
Olle P

Jag tror man ska ta ökad flertrådsanvändning i spel framöver (de närmaste tre åren) med en stor nypa salt. Det är en sak att ”eliten” redan i dag använder CPU för åtta (eller fler) trådar, men den stora massan kör fortfarande fyrtrådigt. Som värst förväntar jag mig att fyrtrådig CPU blir minimikrav och åttatrådig rekommenderad. Åtta kärnor kommer att vara överkurs under överskådlig tid. Generellt tycker jag att Ryzen verkar bättre än jag förväntat mig, främst i enkeltrådiga applikationer där mina förväntningar kommit på skam. Jag håller med om att recensionerna av 1700 och senare Ryzen 5 blir ännu mer… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Skulle det vara möjligt (och önskvärt användbart) att klumpa ihop olika testvärden (som är relevanta för avsedd kategori) och ställa summan av dessa (värdet) mot priset för i detta fall processorn, och då göra det för olika kategorier av användningsområden (flertråds-/enkeltrådspel, office, media, science etc)? Det gäller då att ”vikta” varje ingående testvärde så att ett enskilt värde inte dramatiskt kan snedvrida det sammanlagda (en 8 av 10 skall ge samma effekt som en 4 av 5!).

Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Det här är off topic men eran Adata SP550 passerade 1000TB för flera dagar sen.
Är det inte dags nu att testa hur den klarar av att ligga strömlös ett tag?

Gustav Gager
Admin

Det är det 🙂

Jörgen Rehn
Medlem
Jörgen Rehn

Något som vore intressant var väl att trycka in ett AMD grafikkort i testsystemet som stödjer DX12 istället för ett Nvidia som inte är lika starkt i DX12, vad skulle hända?
Vore intressant att även köra Vulkan i dessa tester, nu skulle det bli en tunn arsenal med spel, men ändå, skulle det bli någon skillnad?Jag skulle våga tro att detta är AMD:s plan för att försöka smiska Intel och Nvidia på fingrarna tillslut.
Detta är bara spekulationer, men kul vore det att få se om detta skulle gynna Ryzen.

Stormense
Medlem
Stormense

Om jag fattar allt rätt så spelar det ingen roll om jag kör ett I7 7700K eller Ryzen 1800X om jag spelar med rätt höga grafikinställningar i 4K på mitt GTX 1080. Har beställt ett 1800X (den oekonmiska CPU:n) eftersom jag tror den är bra till annat än spelande.

Men vad förlorar man mer? Neflix 4K i Edge med sunkigt 2.0 ljud istället för TV appen som ger mer. Finns det fler saker man missar, tex virtualisering och krypteringstekniker?

Vad menas med ”Kraftfull men ingen gamingfavorit”? Borde nog stå ”Kraftfull men ingen gamingfavorit i spel med låga inställningar”

Stormense
Medlem
Stormense

Lite skillnad gör det mellan en I7 SandyBridge och Rysen i GTA 4K:
https://youtu.be/pWFcSIbpFEk

Flyfisherman
Medlem

Hej,

Har ni sett detta på AMDs community gaming blogpost?
Där står en del intressanta tips för just spel med dessa entusiast processorer:
Tips for Building a Better AMD Ryzen™ System
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/14/tips-for-building-a-better-amd-ryzen-system

Samt lite nyheter från Tom’s
AMD Posts Ryzen Community Update; Power Patch Coming
http://www.tomshardware.co.uk/amd-ryzen-7-1800x-update,news-55107.html
Mvh

Anton Karmehed
Admin

Efter att ha sett över vårt poängssystem har vi justerat delbetyg och så även slutbetyg på ett flertal nyligen testade processorer. Detta ger inte minst Ryzen 7-serien högre sifferbetyg än ursprungligen. Sifferbetygen kommer framöver att viktas automatiskt mot våra prestandatester, det har dock inte fungerat som det skulle och vi har manuellt ändrat detta tills vi löst vår automatisering. Notis: Det ska påpekas att sifferbetygen INTE internt påverkat våra köprekommendationer och slutsatser. Betygskalorna är visuella hjälpmedel för konsument och läsare att få en snabb överblick på respektive processors styrkor och svagheter. Tyvärr har systemet felat denna gången och vi jobbar… Läs hela »