Världens första laptop med mobil Core i9-processor och 4TB SSD-lagring kommer från Apple och kostar lika mycket som en bil. Vi har långtestat värstingmodellen av Macbook Pro 2018.

Den här artikeln är en del av Svenska laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.

Man kan tycka och säga vad man vill, Apple har under de senaste 5-10 åren tillverkat några av de mest högkvalitativa bärbara datorerna på marknaden. För den som testat och använt otaliga bärbara Windows-datorer och Macbooks är förväntningarna alltid höga på hårdvaran i Apples bärbara datorer. När företaget i juli lanserade 2018 års modell av Macbook Pro var det mycket riktigt med flera nya genombrott. Apple var bland annat först med att introducera en sexkärnig mobil Core i9-processor i en bärbar dator. Samtidigt höjde företaget ribban för hur mycket SSD-lagring du kan få i en laptop genom toppmodellen av Macbook Pro som utrustas med smått galna 4 terabyte SSD-lagring.

Några veckor efter lanseringen skeppade Apple ett testexemplar av Macbook Pro till redaktionen och vi blev smått chockade när vi såg att det handlade om värstingmodellen i nya familjen. Chocken blev inte mindre när vi konstaterade att datorn vi skulle testa som arbetsmaskin och för videoredigering under IFA 2018 kostade över 75 000 kronor i Apple Store. Grädde på moset var att datorn levererades med ett tunt läderfodral som kostade mer än vissa Chromebooks – nämligen 2 400 kronor (!).Apples svindlande dyra Macbook Pro överlevde ett hektiskt arbetsflöde under IFA och har sedan dess använts kontinuerligt under drygt 2 månader som daglig arbetsmaskin. Den stora frågan vi ställt oss och förmodligen även du som läser detta är givetvis, är det värt pengarna att köpa en bärbar Macbook Pro för över 75 000 kronor?

8
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
6 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulBlueAnton KarmehedPenrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Penrik
Gäst
Penrik

NH rekommenderar en kult-e-penis för över 75000:-
(Bara det löjliga priset för lädervästen till ”leksaken” kostar 2400:-, säger allt om Apple)
Där försvann förtroendet för NH tyvärr.

Morkul
Medlem
Morkul

måste bara säga att jag blev också lite besviken på NH när de gjorde en rekommendation. Även om texten förklarar tämligen bra så kommer flera siter använda NH loggan vid försäljning och därmed inte alla läsa texten.

Sedan tycker jag det är lite väl att tappa förtroendet helt bara för detta.

Medlem

Jag har en 2018 års modell av 13″ Macbook Pro, och med Core i7 CPU, 16GB RAM och 512GB SSD rök den på över 27.000kr. Rätt fläskigt, och mer än 100% högre pris än min förra 13″ Core i7 Macbook Pro från 2011. Man kan ju diskutera både framlänges och baklänges om det är prisvärt att betala 27kkr+ för en maskin med integrerad grafik, men sammantaget kände jag att det fanns inget bättre alternativ just för mig. Apples byggkvalitet är tämligen oslagbar; precisionen i chassi och övriga komponenter är helt sjukt bra. Finns inget att anmärka på alls, där. Pekplattan… Läs hela »