Seasonic briljerar i nätaggregatsguiden med det första 80 Plus Titanium-certifierade nätaggregatet vi har testat. Men är det verkligen värt det höga priset?

Den här artikeln är en del av Svenska Nätaggregatsguiden, Sveriges största löpande test av datornätdelar. Där hittar du alltid våra aktuella köprekommendationer och alla tester, nyheter och informationsartiklar som har med nätaggregat att göra!

Seasonic är den enda OEM-tillverkaren av nätaggregat utöver FSP som även säljer sina aggregat själva, helt under sitt eget varumärke. OEM-tillverkare betyder att de bygger nätaggregat åt andra stora märken som Corsair, Be Quiet eller Cooler Master, som sedan sätter sitt varumärke på kartongen och står för designen.

De flesta påkostade modeller i vår guide är tillverkade av Seasonic och idag hoppar de själva in i matchen med sin helt nya modellserie med på pappret mycket lovande specifikationer. Prime Titanium 650 är det första nätaggregatet vi testar med den eftertraktade effektivitetscertifieringen 80 Plus Titanium. Det är den första certifieringen från 80 Plus för konsumenter där man även fokuserar på hög effektivitet även vid låg belastning.

seasonic_prime_titanium_650w_03

Nätaggregat med väldigt hög effektivitet är eftertraktade på många olika sätt. Först och främst innebär det mindre spillvärme vilket ger både lägre temperaturer och lägre ljudnivå. Det är även något som generellt kräver bättre komponenter och ger då ett mer påkostad och hållbart nätaggregat. Den största nackdelen med detta är det givna kostnadspåslaget som dessa modeller får av de högra kraven som är satta med certifieringen.

Annons

I det här testet ska vi med andra ord ta en titt på en regelrätt premiummodell, med 100 procent fokus på prestanda snarare pris eller en hög maxeffekt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid