Kapacitetsmässigt mindre SSD-enheter är förknippade med avkall på prestandan. Vi synar om det även gäller 3D-Nand. Vi testar WD Blue 3D 250 och 500 GB.

WD Blue 3D och Sandisk Ultra 3D är de första enheterna med Sandisks 3D TLC-Nand på marknaden. När vi testade dem för några månader sedan så visade det sig att båda enheterna var en klar förbättring jämfört med föregångaren. Det var till och med att vi funderade på att rekommendera dessa enheter istället för Crucials MX300 som budget-alternativ i Svenska SSD Guiden.

Tillslut så valde vi att fortfarande ha kvar MX300 som vårt budget-alternativ och anledningen till det var att MX300 1050GB var något snabbare i NHSB Client och det anser vi vara den viktigaste mätsickan för en budget-SSD. Dessutom så hade vi inte fått möjlighet att testa WD Blue 3D eller Sandisk Ultra 3D i de betydligt intressantare och mindre modellerna.

I vanliga fall så brukar inte företagen tillhandahålla mer än ett testexemplar per modellserie. Oftast är det också en av de större modellerna eftersom de ger bäst prestanda. Det sätter oss i en rävsax eftersom de allra flesta av våra läsare är ute efter enheter i 250-500GB klassen. Så var även fallet med WD Blue 3D och Sandisk Ultra 3D. Det är också därför man nästan bara hitta tester på 1TB modellerna, och nästan ingen på 250GB och 500GB. Vi på NordicHarwdare är dock duktiga på att tjata och nu har vi med hjälp av WD lyckats skaka fram 250GB och 500GB modellerna av WD Blue 3D för test. Ett stort tack till WD för att de lyckades fixa dessa testenheter åt oss.

Vi kommer inte att göra en större recension av dessa enheter då vi tidigare gått igenom dessa enheter i detalj. Vi kommer endast att prestera sammanfattade prestandaresultat av NHSB Client och NHSB Workstation och Robocopy. På det sättet så får man en bra bild av hur enheten presterar. Vi har givetvis gjort samtliga tester även på dessa enheter så är det någon data ni saknar, säg till.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid