Inet Taurus Titan 3-way SLI är en till synes ordinär spelmaskin men som med tre Geforce GTX Titan-grafikkort är allt utom detta. Vi har passat på att lira lite Crysis 3 på vad som idag är världens kraftfullaste grafikkortskonfiguration och kikar närmare på Inets monstermaskin i nya Taurus-familjen.

Inet har precis som flera andra svenska datorbutiker lanserat sin egen serie av speldatorer och när Nvidia nu rullar ut nya grafikkortsflaggskeppet Geforce GTX Titan på marknaden har Inet lagt sig i slagläge. Datorbutiken utökar sin Taurus-serie av speldatorer med en ny flaggskeppsmodell som huserar inte mindre än tre stycken Geforce GTX Titan-grafikkort i en trevägs SLI-konfiguration. Vilket vi nyligen konstaterade är den klart kraftfullaste grafiklösning du hittar på marknaden idag.

Inet Taurus Titan 3-way SLI kommer med en drös högklassiga prestandakomponenter och datortillverkaren bygger sitt system kring Intels Z77-plattform med en Intel Core i7-3770K processor, 16 gigabyte interminne och en 256 gigabytes Samsung 840 Pro SSD. Andra noterbara komponenter är en Corsair Hydro H80i kylare samt ett nätaggregat på 1 200 watt från Be Quiet, en komponent som får svettas ganska friskt i detta systemet.

Tyvärr var vi inte tillåtna att köra regelrätta prestandatester på maskinen för grafikkortstillverkaren Nvidia. Detta då maskinen färdigställts hos Nvidia själva och inte var färdigtestad hos dem eller Inet ännu. Men vi passade på att lira den nyligen lanserade stortiteln Crysis 3 i en mäktig skärmupplösning av 5 760 x 1 080 pixlar och kan även bjuda på lite omdöme kring systemets prestanda i sagda titel, utöver de tester vi redan utfört på Titan i trevägs SLI.

Inet_taurus_titan6

Nvidia hävdar att Geforce GTX Titan i 3-vägs SLI är den enda konfigurationen som klarar av Crysis 3 i 5 760 x 1 080 pixlars upplösning med maximala grafikinställningar. Det är något vi är ganska säkra på stämmer bra. Men faktum är att även tre Titan-grafikkort ibland får kämpa och vill man få spelbar prestanda får åtminstone kantutjämningen ställas ner, något även Nvidia gjort i sina referenstester.

På det stora hela är det en häftig upplevelse att spela i surroundupplösningar och Crysis 3 är onekligen en vacker titel att sprida ut över tre skärmar.

Inet Taurus Titan 3-way SLI

Specifikationer  
Chassi CoolerMaster HAF 912+ Taurus Edition
Processor Intel Core i7-3770K @ 3,5 GHz
Moderkort Asus P8Z77-V PREMIUM
Grafikkort 3 x Geforce GTX Titan (3-way SLI)
Internminne 16GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9 (2x8GB)
Systemhårddisk Samsung 840 Pro 256GB
Lagringshårddisk 3TB Toshiba 7200 RPM
Kylning Corsair H80i
Nätaggregat Be Quiet! Dark Power Pro 1200W 80+ Gold
Optisk enhet DVD-RW Samsung 24x
Garanti 3 år
Support 3 år (kostnadsfri support, tele/mail/butik)
Prislapp 39 978 kronor

Inet Taurus Titan 3-way SLI är onekligen en speldator utöver det vanliga och utan belastning är systemet riktigt tyst, grafikkorten är mer eller mindre omöjliga att urskilja. När vi sätter oss och lirar Crysis 3 och datorn drar upp till 800 watt blir det snabbt varmt och grafikkorten får kämpa lite mer för att hålla sig inom temperaturtrösklarna. Systemet är inte tyst under tung belastning, men tack vare smart kylardesign är det till stor del ljud från luftflödet och inga mekaniskt störande ljud.

Inet_taurus_titan4

Inet_taurus_titan2 Inet_taurus_titan5

Det går att bygga extremt kraftfulla speldatorer med Nvidias nya monstergrafikkort Geforce GTX Titan och Inets nya flaggskepp i Taurus-serien är ett bra exempel på detta. Det finns alltid vissa problem när man använder flera grafikkretsar och för den delen flera skärmar i surroundupplösningar. Men vill man få den kraftfullaste spelmaskinen på marknaden idag är det en dator med tre Geforce GTX Titan som gäller.

Som väntat avspeglar sig däremot prestandan i prislappen och med grafikkort för ett värde av 27 000 kronor ligger den totala kostnaden för Inet Taurus Titan 3-way SLI på nätta 39 978 kronor inklusive moms. För den som inte känner sig redo att lägga de pengarna på en dator går det även att konfigurera maskinen med ett eller två GTX Titan-grafikkort, men då kan ni nog tyvärr glömma att maxa inställningarna i Crysis 3 vid surroundupplösning.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Hans GunnarsTim Pedersenlian-liViking1962flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anders Nilsson
Medlem

Underbart galen dator

dj christian
Gäst
dj christian

Riktigt coolt! Synd bara för det plastiga chassiet.

flopper
Medlem
flopper

Kort 27k, dator 13k.
Lär inte vinna pris/prestanda klassen. 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Blir inte korten väldigt varma om dom sitter så tätt mot varandra? Finns ju knappt ingenstans att blåsa in luften mellan korten

lian-li
Gäst
lian-li

Alla grafikkort blir varma men i detta fall spelar det ingen roll att de sitter tätt ihop eftersom de blåser ut luften därbak o tar in luften i fronten. Enligt tester så skiljer det inget i temp på dessa titan när de sitter i sli-configurationer. Dock så borde ju denna dator självklart ha baserats på en x79 platform med en 3930 eller 3960 prolle. Fail att köra tre titan på en ”fjutig” 3770 prolle. Speciellt med tanke på att nya spel i många fall är duktiga på att utnyttja många kärnor till skillnad från förr. Crysis 3 nyttjar tex 6… Läs hela »

Tim Pedersen
Gäst

VILL VERKLIGEN HA!!!!!!!! 😀
Har inte råd 😐

Hans Gunnars
Gäst
Hans Gunnars

Håller med förgående talare att datorn borde baseras på x79 plattformen med sådana grafikkort, prollen blir flaskhalsen