Ubisoft avtäckte under 2021 spelet vid namn The Division Heartland. Detta skulle bli en spinoff på den etablerade spelserien och vara gratis att spela. Nu har man dock valt att lägga ner utvecklingen helt och hållet.

The Division Heartland är inte längre planerat att se dagens ljus. Efter flera speltester och en stor omarbetning av hela spelet har företaget nu valt att stänga ner projektet. Detta kommer efter att man nyligen gått ut med att man ska bli mer selektiva när det kommer till företagets investeringar. Kort och gott verkar det som att Ubisoft inte fått Heartland till den nivå där man känner att pengarna och tiden som lades på utvecklingen kommer tas igen.

Utvecklarna hos Red Storm Entertainment som arbetade på Heartland ska istället flyttas till andra projekt. Projekt som XDefiant och Rainbow Six. Däremot förväntas det inte att några massuppsägningar kommer inträffa som följd av spelets undergång.

Ubisoft har även stängt ner utvecklingen på tre andra speltitlar relativt nyligen. Dessa inkluderar Immortals Fenyx Rising 2 och ett spel som endast gick under kodnamnet Project Q. Trots detta är företagets VD Yves Guillemot positiv och menar i deras senaste kvartalsrapport att företaget är tillbaka på banan för lönsam utveckling.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments