Epic Games Tim Sweeney har uttryckt intresse för en enad spelbutik som ska sträcka sig över alla plattformar som PC, Xbox, Playstation, Nintendo och även andra butiker som Steam och Ubisoft Connect.

När Epic Games Tim Sweeney höll låda i vid en konferens för  The Coalition for App Fairness tog han tillfället i akt att prata om vad han tror att världen verkligen behöver när det kommer till spelförsäljning. Detta ska enligt Sweeney vara en gigantisk spelbutik vars bibliotek ska sträcka sig över alla plattformar och konsoler.

Sweeneys dröm är en spelbutik där kunder kan vara säkra på att deras inköp fungerar över alla plattformar. Detta innebär en butik där en användare kan köpa en speltitel på PC men fortfarande avnjuta detta på till exempel Xbox eller Playstation om den även lanserats för de konsolerna. Detta ska även gälla för andra slags ekosystem som Steam och liknande tjänster. I princip alla olika tjänster där ett digitalt spelköp är exklusiv för just den plattformen.

En sådan butik skulle innebära en radikal förändring för spelmarknaden. Epic Games ska dock redan nu föra samtal med spelutvecklare och publicister angående just en sådant plattform. Exakt hur det kommer att gå för Tim Sweeney och hans dröm återstår att se. Epic Games lyckades röra om en hel del i grytan med sin plattform Epic Games Store. Huruvida de lyckas göra något liknande men i mycket större skala med denna superbutik är dock något som endast går att spekulera i för tillfället.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments