Epic Games har nu förhandsvisat spelmotorn Unreal Engine 5 som med Temporal Super Resolution ska kunna ge 4K-kvalité med en belastning som ligger på nivå med 1 080p-spelande.

Unreal Engine 5 har nu förhandsvisats. Under Epic Games välkomstsändning för spelmotorn som förväntas bli tillgänglig för utvecklare tidigt år 2022 diskuterades en rad funktioner och tekniker. Bland dessa har vi bland annat ett nytt geometrisystem vid namn Nanite som enligt Epic Games ska vara ordentligt tidssparande för utvecklare. Spelmotorn kommer även med ett nytt ljussystem kallat Lumen och en rad verktyg som ska strömlinjeforma spelutveckling.

Unreal Engine 5 kommer även med en teknik kallad Temporal Super Resolution (TSR). Detta är en slags kantutjämningsteknik som enligt utvecklaren ska kunna erbjuda bildkvalité som närmar sig äkta 4K-upplösning men prestandan som krävs kommer att vara omkring samma nivå som när det spelas i 1 080p-upplösning. Skärmdumpar som visar skillnaden mellan TSR och äkta 4K-renderade texturer finns att se i Epic Games Unreal Engine 5-dokumentation.

TSR kommer att vara tillgänglig att använda tillsammans med all Shader Model 5-kompatibel hårdvara. Detta inkluderar D3D11, D3D12, Vulkan, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Stöd för Metal kommer även det att implementeras inom kort. Epic Games nämner även shaders optimerade för just Playstation 5 och Xbox Series X/S GPU-arkitekturer. Något som innebär AMD:s RDNA 2-arkitaktur.

I delen av dokumentationen där Epic Games erbjuder ett smakprov på den nya spelmotorn nämns det hur Nanite kommer att stödjas av Nvidia-grafikkort baserade på arkitekturen Maxwell och senare. För AMD är det GCN-baserade eller nyare grafikkort som gäller.

Trots att Unreal Engine 5 har kommit långt i sin utveckling och den kommer att hitta sin väg till spelmakare tidigt nästa år tar det förmodligen en långt tid innan konsumenter får prova på spelmotorn på riktigt. Vi har trots allt även speltitlars utvecklingstider att räkna in i ekvationen. Däremot har vi nu fått en första titt på hur nästa generations speltitlar kan komma att se ut och vad de kan erbjuda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments