Valves kommande handhållna speldator Steam Deck sägs ha fått nästintill all fokus från skaparen. Så pass mycket fokus att till exempel VR-satsningen temporärt lagts på hyllan.

Valves senaste stora satsning är deras handhållna speldator vid namn Steam Deck. Denna förväntas börja landa hos kunder under februari månad nästa år. Utvecklingen av konsolen och den fortsätta utvecklingen av kompatibilitet för mjukvara sägs nu ta upp merparten av Valves fokus.

Detta tillsammans med att VR-marknaden har flera etablerade aktörer som Facebook (numera Meta) med deras Quest 2 ska ha fått Valve att tappa lusten. Därför sägs Valves VR-satsning mestadels ha lagts på hyllan för tillfället. Något som drabbar både hårdvara och ett VR-spel kallat Project Citadel som nu sägs omarbetas för att kunna visas upp på just Steam Deck.

Valve uppges ha en liten, dedikerad arbetsstyrka kvar för VR. Denna sägs arbeta på både ny hårdvara och ett VR-spel i Half-Life universumet. Dessa två produkter påstås dock löpa stor risk för att läggas ned. Inte helt förvånansvärt om Valves intresse för VR svalnat ordentligt sedan de lanserade sitt VR-headset Index.

VR-marknaden har rent generellt haft svårt att få ordentligt fäste. VR är idag mer vanligt än vad det tidigare varit och headsets som just Quest 2 har haft goda framgångar. Trots detta är det dock inte någon gigantisk marknad. Valves Index-headset är formidabelt sett till sina specifikationer men bär också en väldigt hög prislapp. Något som sätter det i ett nischat marknadssegment och innebär att det inte är lika lättillgängligt som många andra enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments