Vi tar våra journalistisk högt ställda krav, vi samlar 25 års erfarenhet och synar HIGHEND 2024 produkter och efter en djup analys delar vi nu ut totalt 7 st  mycket viktiga utmärkelser från mässan i Munchen! (Eller inte)

Utmärkelse: “Manligaste slutsteget – HIGHEND 2024”

  • Svart, dyrt, tungt och manligt. 

Gryphon Apex kompenserar ynka 225 W i 8 Ohm med 1 040 000(!) microfarad kondensatorbank! 408 kg gör också att detta slutsteget är synnerligen manligt.

Utmärkelse: “Minst WAF – HIGHEND 2024”

Mässans utmärkelse för minst WAF går till nedan ej nämnbara skapelse.

  • Sällan i Hifi-historien har en LP-snurra skapat så mycket ilska till så många fruar

Utmärkelse: “Se-mest-ut-som-ett-flygplan HIGHEND 2024″

Ett av de mest storslagna lyssningsrummen bjöd Aries Cerat på. Man visade upp “Contendo II horn speaker system” som är gigantiska och paras med två st rejält höga bastorn. Systemet paketeras i 20 lådor som väger totalt 3 ton. Diskanten spelar från 2500 Hz till ca 100 000 Hz, mellanregistret ligger på 600 – 2500 Hz och mellanbasen på 100-600Hz. Bastornen spelar upp till 100 Hz. 1 miljon USD kostar systemet.

  • Boeing ringde och ville ha tillbaka…

Utmärkelse “Flest faser vinner – HIGHEND 2024”

Det här är “Boulder 2160”, ett stereoslutsteg med 600 watt per kanal i 8 ohm som väger 99,8 kg,har dubbla högtalarterminaler per kanal och balanserade ingångar. Det ska också vara något så unikt som en klass A förstärkare som efter timmar av användning inte blir varmare än något över rumstemperatur som tydligen ska bero på att kraften hanteras via en analog krets som minimerar värme och strömförbrukning.

  • “Gumman funkar det om vi drar in trefas i vardagsrummet?”

Utmärkelse: “Min är större än din – HIGHEND 2024”

ESD Acoustics “Super Dragon” stod för ett av de allra största systemen på mässan. I november 2015 grundade David Dai märket ESD Acoustic, vilket är kinesiskt och har som ambition att bygga de finaste systemen som finns i världen. Det är ohyggligt stora kolfiberhorn kombinerat med röda detaljer gör att det ser riktigt pampigt och snyggt ut. 112 dB i känslighet, 1190kg, subwooferna väger totalt 990 kg. Metallicas “Sad but true” lät majestätiskt! Håll ögonen öppna på vår Youtubekanal där vi löpande publicerar klipp från mässan! 

Som alla vet, storleken spelar ingen roll, det är hur man använder den

Utmärkelse: “Snabbast ljud – HIGHEND 2024”

  • Det finns ljud och det finns ljud. Nya lambon Revuelto har ett riktigt trevligt ljud som både låter snabbt och vackert. Få ljud är så vackra som en V12 med sugmotor. 814 häst 6,5 liter. 600k USD framstår som ett budgetköp jämfört med många system på mässan. 

Utmärkelse: “Sexigaste högtalaren – HIGHEND 2024”

Vi avslutar med inte mindre än Sonus. Faber. Stradivari. G2.
Detta är om man frågar mig en av de vackraste högtalarna på marknaden just nu. Finishen är skyhög och djupet i färgen gör att de drar till sig all uppmärksamhet i rummet. Dessutom låter de fantastiskt. Läs mer i vår kommande artikel där vi tittar närmare på dessa otroligt fina högtalare där vi delar med oss av våra lyssningsintryck, fler bilder och specs!

Saknar du en utmärkelse? Skriv i kommentarerna så försöker vi ta med det till nästa gång!

Foto & Video: Henrik Berntsson

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments