Vi testar Kingston HyperX Fury – tokbillig SSD med gråhårig kontroller

2

Prestanda: NHSB

Som vanligt så har vi kört HyperX Fury genom vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enheternas prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur enheterna presterar jämfört med de vi testat tidigare.

 

hyperx_fury_nhsb_game

Första testet är baserat på hur bra enheten presterar vid den belastning som uppstår när man spelar spel. Just när man spelar så gör inte lagringsenheten särskilt mycket utan det är framförallt vid uppstart och laddningstider som man kan märka skillnad.

Direkt ur startgroppen så kan vi konstatera att det inte är något fartmonster vi har att göra med. 120GB modellen är till och med långsammare än Kingstons V300 120GB med asynkrona minneskretsar (som inte finns med i diagrammet, men presterade 225,07 megabyte per sekund i det här testet). 120GB-modellen är helt enkelt en av de långsammaste enheterna som vi testat i det här testet. 240GB-modellen klarar sig bättre, men också också den hopplöst långsam.

hyperx_fury_nhsb_office

Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med MS Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här.

Här ser det tyvärr inte mycket bättre ut för HyperX Fury. 120GB-modellen är återigen hopplöst långsam och är faktiskt den överlägset långsammaste Sandforce-enheten som vi hittils testat. Till och med Kingstons V200+ som släpptes tidigt 2012. Anledningen är givetvis 128Gbit-minneskretsarna som ger HyperX Fury betydligt mer begränsad skrivprestanda. 240GB-modellen borde vara i klass med de gamla 120GB-modellerna. Men även där är HyperX Fury långsammare.

hyperx_fury_nhsb_editor

I vårt Editor-test så utsätts våra enheter för en hel dag av intensiv videoredigering. Därför så handlar det mer om skrivningar under detta test.

I sista NHSb-testet så har vi lite bättre resultat och här ser vi ialla fall att de enheter som använder sig av asynkrona minneskretsar är betydigt långsammare. Exempelvis Kingston V300 (den nya) presterar 115,31 megabyte per sekund i detta test.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
S0urcerr0R
9 Årtal sedan

[quote name=”Recension”]Men så fort man ska börja kopiera filer så går det tungt. 120GB-modellen lyckades med nöd och näppe prestera bättre än vår 3 år gamla hårddisk (ja en mekanisk hårddisk) i våra filöverföringstester.[/quote]Nu vet vi varför den heter Fury. Det är känslan som medelsvensson ska få när man kommer hem med denna lagom ambitiösa SSD-uppgradering och ovanstående “svennario” utspelar sej. Man ska inte betala för mycket, men detta blir bara dumsnålt om inte en kraftig prisjustering sker.

9 Årtal sedan

Hoppas Verkligen inte att detta är vad de pratade om, när de sa att Priserna på SSD skulle sjunka…/ “någon” uttalade sig och sa att framöver så trodde man att priserna skulle ligga på eller mellan 6-700kr, för en 120GB (128GB)SSD…

Men om orsaken nu visar sig vara undermåliga Diskar, slöa som….
så väntar jag hellre, tills de kan leverera, bra.. snabba Dito…