Vi har sedan tidigare vetat att Microsoft planerat att trycka in reklam i startmenyn i Windows 11 och nu har operativsystemet fått den uppdatering som officiellt startar den nya eran av reklam inpetad i operativsystemets menyer.

Sent under tisdagen började Microsoft skicka ut uppdatering KB5036980 till användare av operativsystemet Windows 11. Uppdateringen kan ses som startskottet för operativsystemets liv som adware då den nu lägger till reklam för olika mjukvarulösningar och tjänster inuti operativsystemet.

Reklamen i startmenyn kommer i form av “rekommendationer” som föreslår olika spel, appar eller tjänster som kan införskaffas via Microsoft Store. Till exempel Copilot Pro-prenumerationer eller andra applikationer från ”en liten grupp utvalda utvecklare”.

Bild: The Verge.

Uppdateringen som inkluderar reklamen är för tillfället valfri att installera. Däremot kommer funktionen att skickas ut på bred från under de kommande veckorna. Windows 11-användare kan å andra sidan avaktivera dessa “rekommendationer”. Detta görs genom att gå in på Inställningar och sedan Anpassning där det ska finnas en av-och-på-knapp för Microsoft rekommendationer.Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments