Den som önskar bo i Azeroth har på ett ungefär fått sina böner hörda när World of Warcraft får en inofficiell VR-mod. Föga förvånande är det dock en del begränsningar som modden kommer mer.

Många spel har inofficiellt tagits till den virtuella verkligheten under åren. Det senaste storspelet som nu fått VR-stöd är det till synes odödliga onlinespelet World of Warcraft. Detta tillsammans med 6 Degrees of Freedom (DoF) och stöd för rörelsekontroller.

Modden kommer från utvecklarna av Flat2VR som under ett helt årtionde arbetat på sin modifikation som tar icke-VR-spel och ger dessa en chans i den virtuella verkligheten. Resultatet blir World of Warcraft i ett utförande som ser ut som en blandning av ett FPS-spel och det potentiellt mest potenta medlet för att framkalla åksjuka.

Det kommer förmodligen inte som en stor överraskning att modifikationen inte fungerar med vilken upplaga av World of Warcraft som helst. VR-modden är endast kompatibel med patch 3.3.5a vilket är den sista uppdateringen som lanserades till spelet under Wrath of the Lich King-eran. Modifikationen kan således inte användes med varken WoW Classic eller den moderna upplagan av spelet.

Spelare som vill testa modifikationen på egen risk kan ladda ner de nödvändiga filerna från Github. Huruvida det faktiskt är värt att meka med ett spel som kan ses som högst missanpassat för VR-spelande är något spelare får avgöra själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments