Xbox och Microsoft är inga främlingar för annorlunda teknologi men virtuell verklighet är ingenting som står på schemat för speldivisionen just nu.

Microsoft har lanserat ett par udda hårdvarulösningar genom åren. Till exempel Xbox Kinect och Hololens. Allra senast lanserade Microsoft och Xbox en minikyl vars estetik tagits från deras spelkonsol Xbox Series X.

Virtuell verklighet är dock ingenting som tillverkaren har något större intresse för. I samband med Wall Street Journals Tech Live-event tog Phil Spencer och pratade lite om framtiden. Microsoft har inga planer på att sluta köpa upp spelstudios men ingen av dessa verkar ha några VR-projekt under utveckling. När han fick frågan om just VR påpekade han ännu en gång att det inte är något Microsoft lägger fokus på.

Han nämnde hur de teknologiska framstegen som görs just nu är imponerande. Han ger även en eloge till aktörer som Oculus, Sony och Valve för deras innovation. Dock väljer Microsoft att fokusera mer på mjukvarusidan. Något Spencer tror kommer att hålla bättre i det långa loppet.

VR-marknaden är fortsatt väldigt liten jämfört med många andra. Spencer har tidigare sagt att Microsoft och Xbox inte skulle ha något emot att utveckla ett VR-headset för sina spelkonsoler likt Sony och PSVR. Däremot känner man i dagsläget att den marknaden inte är så stor att man vill lägga den tid och de resurser som krävs på ett sådant projekt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments