AMD:s Radeon-kort säljer slut i butik i den nya krypto-guldruschen. Som svar förbereder Asus nu en ny variant av RX 470 specifikt för mining.

Under året har den relativt nya kryptovalutan Ethereum exploderat i popularitet både för handel och mining, vilket lett till en kraftigt ökad efterfrågan på AMD:s mellanklassgrafikkort. Detta då mining av Ethereum, till skillnad från Bitcoin, idag fungerar bäst på just AMD:s grafikkretsar.

Läs även: Kryptovaluta, Bitcoin, Ethereum – Vad är det och hur fungerar mining?

Medan AMD inte officiellt har gått ut med en serie kort specifikt för mining av kryptovalutor så har partnertillverkaren Asus tagit ett eget initiativ med en ny variant av mellanklasskortet RX 470.

Ett RX 470 för jakt på kryptovalutor

Kortet, kallat kort och gott Mining RX 470, är tänkt att säljas som en billigare variant av RX 470, med fokus på hög energieffektivitet och hållbara komponenter. Asus har även sparat in på bildutgångarna, som kommer i form av en ensam Displayport, en HDMI och en DVI.

Asus har i skrivande stund inte bekräftat något leveransdatum eller några prisuppgifter. Det återstår även att se om liknande upplagor av andra grafikkretsar kommer lanseras inom kort, eller om AMD rent av planerar en officiell serie kort just för mining.

Rykte: Nvidia förbereder grafikkort för kryptovalutor

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments