Asus ROG Ally X är officiellt avtäckt och rent generellt ser det ut att vara goda förbättringar mot originalet. Däremot inte tillräckligt för att göra enheten något extra spännande.

Asus trycker som tidigare läckt in hela 24 gigabyte RAM och ett batteri på 80 Wh i den uppdaterade varianten av ROG Ally. Man har även flyttat runt komponenter som enhetens D-pad och minneskortläsare, den sistnämna för att originalvarianten överhettade och Asus har visa sig något allergiska till att ta hand om garantiärenden ordentligt.

Vi ser stöd för fysiskt större NVMe-enheter vilket öppnar upp för fler valmöjligheter när det kommer till lagringen i ROG Ally X. Från fabrik kommer den med en terabyte lagring vilket borde vara precis tillräckligt för Windows 11 och Call of Duty Modern Warfare 82 eller vad de är uppe i nu. Utöver detta är det fortfarande AMD:s Ryzen Z1 Extreme under huven och en full HD 120 Hz-skärm med en ljusstyrka på 500 nits som gäller. Prismässigt lägger den sig på 11 000 kronor och lanseringen sker framåt slutet av juli månad.

Hade Asus gjort lite mer research inför första ROG Ally-lanseringen hade Ally X förmodligen aldrig existerat. Den kostar galet mycket pengar och de enda riktiga skillnaderna mot originalet är problem som inte borde ha funnits där till att börja med.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments