ASUS ska ha blivit utvald att tillverka Googles egna surfplatta, då troligtvis under varumärket Nexus, likt deras tidigare smartphones i samarbete med HTC och Samsung. Nu framgår uppgifter om att surfplattan kan bli rekordbillig.

Det ska vara mer eller mindre bekräftats att den nya surfplattan kommer med en 7-tumsskärm, men utöver det har vi inte haft mycket information om Googles “Nexus Tablet”. Nu börjar flera pusselbitar falla på plats, och det ser ut att bli någonting marknaden länge väntat på.

Flera källor har bekräftat att det är ASUS som ska stå bakom Googles surfplatta, och nu framgår uppgifter att deras MeMo 370T slopats i förmån för denna. MeMo 370T var en surfplatta som ASUS visade upp tillsammans med NVIDIA på CES i Las Vegas, som skulle utrustas med Tegra 3 och får en prislapp på 249 dollar. Den nya surfplattan ska enligt AndroidandMe få en prislapp på mellan 149 till 199 dollar, alltså bör den i alla fall lägga sig under 2 000 kronor.

Blir surfplattan utan Tegra 3, och ännu billigare?

Tegra 3 står inte längre på menyn, med tanke på det nya låga priset och vår bästa gissning är att Qualcomm blir hjärtat i systemet. Snapdragon S4 med den nya Krait-arkitekturen känns optimalt, men på grund av priset är det kanske bäst att sänka sina förhoppningar. Det kan oavsett bli en riktigt intressant surfplatta, bara de får till de viktigaste delarna rätt i kombination med priset kan det här bli Androids genomslag på surfplattsmarknaden.

Vi finner det allt mindre troligt att det är någon ny version av Android på gång, då lanseringsdatumet för surfplattan ryktas ligga i maj.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″]Lyckas de få till det här blir det garanterat ett köp, oavsett vilka åsikter min bättre hälft har om surfplattor! :P[/quote]

Hehe håller med. Kommer lätt köpa denna om ryktena stämmer! 🙂

this
12 Årtal sedan

Har varit emot surfplattor ända från starten då priset är alldeles för högt för att försvara användningsområden och nytta.

Men om det kommer ut något i den här prisklassen med hyfsade komponenter så är jag mycket intresserad. Förhoppningsvis stoppar de i en Snapdragon S4 med LTE/4G stöd.

DjDiff
12 Årtal sedan

Vad är prisskillnaden mellan Tegra 3 och Krait egentligen? Krait är ju inte direkt nån slouch, så ett byte till den är inte nödvändigtvis ett nerköp.

Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″]Lyckas de få till det här blir det garanterat ett köp, oavsett vilka åsikter min bättre hälft har om surfplattor! :P[/quote]
Jag vet att vi har lite olika åsikter, men du behöver faktiskt inte kalla mig din bättre hälft för det. 😳

Bogey
12 Årtal sedan

Get a room 😡