Batteritid på 22 timmar och 1 Gbit/s 4G i ny laptopgeneration

0

Att vara på resande fot utan vetskapen om vart nästa eluttag finns är tufft. Qualcomm vill råda bot på det problemet med Snapdragon 835 i din bärbara dator.

Många kan relatera till den smått panikartade känslan av att jobba mot klockan och batteritiden på sin bärbara dator. Även om dagens X86-baserade datorer har långt mycket bättre batteritid än för några år sedan så är det inte många modeller som idag klarar av en hel arbetsdag utan laddning.

Specialversion av Windows öppnar för andra processorer

Qualcomm nöjer sig inte med att bara erbjuda sin Snapdragon 835-processor till mobila enheter utan vill bredda sin portfölj till flera marknader. Näst på tur är bärbara datorer och flera tillverkare kommer att lansera modeller som baseras på den ARM-baserade processorn.

Microsoft har i samarbete med Qualcomm tagit fram en specialversion av Windows som fungerar med ARM-baserade processorer vilket gör det möjligt för att köra x86-applikationer emulerat i operativsystemet. En emulation som Qualcomm själva hävdar är så pass optimerat att vanliga användare inte skall märka någon skillnad.

Målet är att kunna erbjuda supertunna ultrabook-datorer och 2-i-1-system med lång batteritid som alltid är redo för användning och alltid uppkopplade. Likt en mobiltelefon eller surfplatta.

Snabba överföringshastigheter med X16 LTE

Samtliga av de modeller som Qualcomm visar upp stöder X16 LTE vilket ger höga överföringshastigheter via 4G-nätet. Däremot så är det Asus modell NovaGo som sticker ut med stöd för upp till 1 Gbit/s via 4G-nätet. Att ha inbakat stöd för 4G-uppkoppling i datorn är något som vi saknar hos flera modeller på marknaden och en teknik som Qualcomm jobbat länge med, vilket kan ge dem en fördel i laptop-segmentet. Att man även bakar in stöd för upp till maxhastigheten 1 Gbit/s borgar också för snabbast möjliga surfhastighet.

När de olika modellerna med Qualcomm-processor dyker upp på marknaden skiljer sig lite med Asus modell NovaGo kommer under första kvartalet med en prissättning på mellan 6 000 och 8 000 kronor beroende på minnes- och lagringskonfiguration.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments