Vilket grafikkort borde du välja för Call of Duty: Warzone 2.0? Det bästa valet är inte nödvändigtvis det dyraste, och AMD:s grafikkort ligger ofta lite i framkant jämfört med Nvidia.

Call of Duty: Warzone 2.0 fortsätter vara en väldigt populär speltitel med över 70 000 spelare i genomsnitt under de senaste 30 dagarna när denna artikel skrivs. Nu ska vi ta tag i frågan om vilket grafikkort Warzone-sugna spelare borde sikta in sig på för bästa upplevelse.

I denna artikel kommer vi fokusera på att hitta ett grafikkort för Call of Duty: Warzone i den mest använda upplösningen hos Steam-användare: 1 080p. Över 60 procent av alla som deltog i Steams senaste hårdvaruundersökning spelar i 1 920 x 1 080 pixlar. Upplösningar som 1 440p och 4K har 12,49 respektive 2,75 procent av alla användare på plattformen.

Dyrast är inte nödvändigt bäst

Då återstår det alltså att hitta det grafikkort som ger spelare mest “bang for the buck” eller prestanda per krona i 1 080p-upplösning. Detta gör vi genom att läsa och titta på en rad recensioner av olika grafikkort där just Warzone varit en del av prestandatesterna. Något ni läsare slipper göra då vi på redaktionen spenderat ett par timmar med att göra just detta.

Det är oftast ett grafikkort som dyker upp i rekommendationerna: AMD Radeon RX 6650 XT. Detta är ett av AMDs grafikkort för mellansegmentet ur föregående generation. Trots att det inte är baserat på den allra senaste generationens hårdvara är det fortfarande väldigt konkurrenskraftigt. Varken AMD eller Nvidia har i skrivande stund lanserat några grafikkort baserade på de senaste arkitekturerna i denna prestandaklass.

Nvidias grafikkort Geforce RTX 3060 och RTX 3060 Ti, som också ingår i föregående generation, erbjuder båda imponerande prestanda. Tar vi däremot och kollar på Prisjakt ligger det billigaste RX 6650 XT från Asus cirka 500 kronor under den billigaste RTX 3060-modellen. Asus är även ett mer välkänt varumärke än Palit vilket kan kännas betryggande för många. RTX 3060 Ti är som tidigare nämnt ett bra alternativ men för 400 kronor mindre kan man istället lägga vantarna på ett Radeon RX 6700 XT som är den direkta utmanaren till Ti-modellen. Radeon RX 6700 XT erbjuder även fyra gigabyte mer videominne för totalt 12 GB. Det kan bli väldigt trevligt att ha i framtiden då spel börjar kräva mer och mer minne.

Radeon RX 6700 XT RX 6600 XT Radeon RX 7600

Sammanfattning

Ser vi då till systemkraven för Call of Duty: Warzone 2.0, vad olika recensenter som relativt nyligen testat spelet med flera olika grafikkort säger och hur prissättningen i Sverige ser ut idag, har vi en klar vinnare. Vill du spela Call of Duty: Warzone i 1 080p-upplösning är AMD Radeon RX 6650 XT det mest logiska valet av grafikkort. För den som har möjligheten att lägga ut lite extra pengar för mer prestanda och tolv gigabyte videominne istället för åtta finns även RX 6700 XT för circka 1 300 kronor mer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments