Corsair Graphite 760T – Påkostat och stilrent chassi för entusiasten

2

Slutledning

Corsairs senaste tillskott i Graphite-serien är mycket lyckat, där trumfkorten är dess välplanerade och högkvaltiativa konstruktion. Det är ett perfekt chassi för den som verkligen vill visa upp sina komponenter och med rätt belysning kan det närmast ses som ett utställningsobjekt. Plexiglaset på sidan gör så att nästintill alla komponenter syns och det på ett riktigt stilrent vis.

Detta betyder dock inte att Corsair har kompromissat med andra viktiga egenskaper som användarvänlighet och kylning. Chassit är väldigt lätt att bygga i då det finns gott om utrymme både på framsidan och på baksidan för komponenter och kabeldragning. Detta gör så att bygget kan se både snyggt och rent ut utan större ansträngning. Konstruktionen är riktigt gedigen då chassit består till största delen av stål och det är bara fronten som består av plast. För att öppna sidorna på chassit används det gångjärn vilket är en ganska ovanlig lösning som funkar riktigt bra. Det gäller dock att ha utrymme på den sidan där du ska ta av plåten då den måste svängas ut en bit för att tas av helt.

Bra balans av kylning och ljudnivå

Kylningskapaciteten är även den på en hög nivå där det redan från fabrik kommer med ordentlig kylning. De medföljande fläktarna håller komponenterna svala med ett hyfsat luftflöde och är samtidigt tysta. Det är bara vid lite exotiskare komponentval då det behövs fler eller bättre fläktar än de förintallerade. Inkludering av en simpel fläktkontroller är välkommet, framförallt då den förses med ström av en SATA-strömkontakt istället för Molex som är vanligt. Även om fläktarna i sig är tysta är det värt att tänka på att chassit inte är ljuddämpat och innehåller mängder av perforeringar, detta gör att ljud här lättare att läcka ut. Som vanligt så dikteras ljudnivån till alla största del av komponentvalen. Utöver luftkylning så finns det även goda möjligheter att installera radiatorer för vattenkylning i både taket och i fronten. Känner du för att använda en sluten vattenkylningslösning så passar till exempel samtliga modeller från Corsair.

Vi ställer oss lite frågande till hårddiskupphängningen som är lite rasslig och nästan känns lite klen. Detta är dock vanligt bland chassitillverkare och det är ytterst få som använder sig av en gedigen och ljuddämpad konstruktion. Detta får mer ses som en brasklapp åt chassibranschen i allmänhet.

Smart och påkostat chassi för oblyga komponenter

Något vi däremot kan ha invändningar på är priset som kan ses lite saftigt i jämförelse med konkurrenterna. Vid tillfället då artikeln skrivs ligger prislappen på precis under 1 700 svenska kronor. Men för sitt syfte är Graphite 760T tämligen unikt och har egentligen inga konkurrenter med motsvarande uppbyggnad.

Med sin utstående design, kylningskapacitet och goda utbyggnadsmöjligheter är detta ett chassi som inriktar sig åt entusiaster och andra användare som verkligen vill visa upp sin maskin från dess bästa sida. Corsair imponerar på oss som vanligt med deras goda byggkvalité och uppbyggnad vilket gör 760T till ett utmärkt val för många och väl värd en rekommendation.

Corsair_760T_12

NordicHardware_award_Recommended_blueCorsair Graphite 760T

Fördelar:
+ Plats för extremt långa grafikkort
+ Kylningspotential
+ Lättarbetat
+ Välbyggt, har hög kvalitétskänsla
+ Smart och stilren fönsterdesign

Nackdelar:
– Plastiga hårddiskhållare, ingen direkt dämpning
– Något högt pris
– Inte det tystaste chassit

Corsair Graphite 760T passar användare som
Vill bygga en dator som ska visas upp
Vill använda sig av ordentlig vattenkylning
Planerar på att använda färdiga vattenkylningskit
Vill ha fönster på sitt chassi

Corsair Graphite 760T passar mindre bra för användare som
Är ute efter riktigt låg ljudnivå
Vill ha så litet system som möjlligt
Som inte vill visa upp sina komponenter


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kobo
Kobo
10 Årtal sedan

Den första bilden är fel när man klickar på den.

Bot
Bot
9 Årtal sedan

Det vita och svarta ser inte synkat ut, mycket märkligt färgtema i min mening.