Efter flera rykten och påstådda rykten har Valve nu bekräftat att Counter-Strike 2 är på väg och att lanseringen kommer att ske någon gång under sommaren 2023.

Counter-Strike: Global Offensive är omåttligt populärt trots att det har mer än tio år på nacken. Länge har det spekulerats om ifall en uppföljare är på väg, hur den skulle se ut och när den kommer lanseras. Dessa frågor fick nytt bränsle på lågan genom en drivrutin från Nvidia som till synes röjde spelets existens. Nu har Valve svarat på dessa tre frågor och bekräftat att Counter-Strike 2 är på väg och lanseras relativt snart.

Tidigare har det spekulerats att uppföljaren till CS:GO mer eller mindre skulle vara spamma spel i Valves spelmotor Source 2. Medans spelet mycket väl kommer att använda sig av Source 2-motorn men det kommer också med en del andra nyheter.

Valve har valt ut ett par vad man kallar för “hörnstensbanor”. Dessa är Counter-Strikes mest klassiska banor som i Counter-Strike 2 inte får mycket större uppdateringar än till exempel ljussättningen. Andra banor får nya visuella uppgraderingar och de äldsta banorna ska ha byggts om helt och hållet för att hålla samma standard som de andra.

En annan stor nyhet är vad Valve kallar Sub-tick Updates. I tidigare versioner av Counter-Strike har spelets servrar endast analyserat rörelse och användande av vapen vid satta tidsintervaller. Något som för det mesta ska ha fungerat alldeles utmärkt men ibland har till exempel ett skott avlossats vid fel millisekund inte registrerats ordentligt.

Counter-Strike 2 använder sig då av ett så kallas Sub-tick system där dessa uppdateringar av spelets gång vid specifikt utvalda tidpunkter inte längre existerar. Detta ska resultera i att servrarna alltid vet exakt när spelare rör på sig, hoppar eller avlossar ett skott.

Counter-Strike 2 kommer att lanseras någon gång denna sommar. Valve kommer att börja testa spelet nu. Däremot är det endast några få utvalda spelare som nyligen spelat på Valves officiella servrar och inte har några anmärkningar hos spelets antifusksystem som kommer få chansen att testa spelet innan alla andra. Fler perioder för speltester kommer vid senare tillfällen fram till dess att spelet lanseras officiellt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments