Trots tidigare orosmoln om att Bethesda kan komma att stressa fram Fallout 5 tack vare TV-seriens popularitet menar Todd Howard att studion inte kommer påskynda utvecklingen av nästa Fallout.

Det har varit en del orosmoln kring utvecklingen av nästa Fallout-spel. Efter att TV-serien blivit ordentligt populär nämnde Xbox-chefen Phil Spencer hur Bethesda tydligen sett över sitt schema för kommande spelsläpp. Kortfattat lät det som att Bethesda gjorde sig redo att få ut Fallout 5 så fort som bara möjligt.

I en intervju med Youtube-kanalen MrMattyPlays ger Bethesdas överhuvud Todd Howard ett helt annat intryck och menar att man inte har några planer på att stressa fram något spel. Howard bekräftar att Fallout aldrig har varit så populärt som det är just nu och att spelarbaserna hos både Fallout 76 och Fallout 4 skjutit i höjden sedan TV-seriens premiär. Dock har man inga planer på att skynda fram något nytt single player-spel i serien. Utvecklingen får ta den tid den tar.

Förutom Fallout 5 jobbar Bethesda även på The Elder Scrolls 6 och ytterligare innehåll till Starfield. Något som även diskuteras i intervjun.