Googles eget AI-experiment där plattformens sökfunktion understöds av artificiell “intelligens” har slagit bakut ganska ordentligt.

Precis allting marknadsförs med “artificiell intelligens” numera. Allt från hemsidor till tandborstar och även kylpasta av någon anledning. Företag älskar att tjata om hur supersmart deras egen “AI” är men dessa språkmodeller är för det första inga riktiga AI:s. För det andra är de inte heller alltid så jäkla smarta.

Google experimenterade nyligen med att låta sin egen språkmodell hjälpa till när användare nyttjade den funktion Google är kända för: sökmotorn. Tanken var att språkmodellen skulle ge korta, snabba svar på frågor användare ställde. Dock hämtade den inte information från någon specifik källa, den hämtade från i princip hela internet. Den har inte heller riktigt koll på vad som är sarkasm eller satir och inte.

Tillbaka till då(r)tiden.

Googles AI ser ut att leva kvar på 50-talet. Eller tro att den är en av skådespelarna i Mad Men, vilket är lite samma sak. Av någon anledning spottade den fram det briljanta tipset att gravida kvinnor borde röka två till tre cigarretter om dagen.

Mamma hade fel: att springa med saxar ÄR bra!

Ett annat riktigt intelligent tips är att springa med saxar i händerna är bra konditionsträning. Inte bara ökar det pulsen, det kräver också hög koncentration och fokus. Vissa säger tydligen att det även kan förbättra dina porer och styrka. Vem hade kunnat gissa det?!

Det går åtta dagar på en vecka, tydligen.

Veckan har tydligen åtta dagar enligt den artificiella “intelligensen”. Åtta dagar är också så lång tid Google verkar ha lagt på utvecklingen av denna tågkrasch.

En limpizza, tack!

Har du problem med att osten inte stannar kvar på din pizza? Prova veva ner en åttondels kopp lim i tomatsåsen när du förbereder maten! Google får väl ett pluspoäng här då det specifikt står att det ska vara giftfritt lim. Även om det är giftfritt är det förmodligen ingenting vi skulle rekommendera folk att äta.

Det hela påminner mig lite om när Microsoft försökte träna en “AI” via Twitter för några år sedan. Där tog det bara någon timme innan kontot i fråga spydde ur sig nynazistisk propaganda då folk på internet inte kan bete sig ordentligt. Det är precis sådana människors foruminlägg och memes Googles experiment verkar få sin expertis från.

 

Bildkälla: RocaNews @ Instagram.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments