Lite mindre än ett halvår från nu så kommer Intel att lansera sina nya Ivy Bridge-processorer byggda på 22nm, men innan dess ser det ut som att man har ytterligare en Sandy Bridge-modell på gång.

Tidigare produktkartor från Intel har antytt att man inte tänkte släppa några fler Core i5-modeller baserade på Sandy Bridge innan lanseringen av Ivy Bridge, men det ser inte ut att stämma nu. Idag är den högst specificerade Core i5-processorn företagets 2500K med fyra kärnor på 3,3 GHz med turbo på 3,7 GHz, 6 MB L3 cache-minne, HD 3000-grafik med ett TDP-värde på 95W och upplåst multiplier.

Den nya processorn som precis har listats hos Intel heter Core i5-2550K, och utav namnet att döma borde den vara närmast identisk med tidigare. Vi antar att det handlar om en ökad klockfrekvens på 100 MHz, vilket skulle sätta processorn på 3,4 GHz med ett turbo-läge på 3,8 GHz. Även grafikdelen HD 3000, TDP-värdet på 95W och den upplåsta multipliern bör förbli densamma.

Förutsatt att priset blir detsamma som Core i5-2500K idag ser det ut som en bra nyhet. Intel har idag inga problem att utprestera AMD:s processorer vilket får oss att undra över vilken nytta den nya modellen kommer ha? Det ryktas om att AMD ska släppa nya processorer med högre klockfrekvenser i FX-serien någon gång i början på nästa år, så det är troligt att Intel väljer att lansera Core i5-2550K i samband med detta.

Källa: CPU World


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
12 Årtal sedan

ropen skalla vi vill se ivy bridge

Laglorden
12 Årtal sedan

[quote name=”flopper”]ropen skalla vi vill se ivy bridge[/quote]
Du rimmar illa 😉

“Vi böna o slickar sko, snälla, ge oss Murgröna Bro!”