Nyligen började ett rykte om att Intel planerar att öka priserna på sina Core-processorer att spridas. Nu har Intel däremot bekräftat att ryktet inte stämmer och att man inte planerar några prisökningar just nu.

Tidigare i veckan började det dyka upp rapporter om att Intels samtliga Core-processorer skulle se en prisökning inom kort. Detta sades vara en del av en omstrukturering företaget dragit igång i ett försök att säkra mer finansiering för byggandet av framtida fabriker. Något som skulle bli Intels andra stora generella prisökning under det senaste året.

Vanligtvis kommenterar Intel och andra tillverkare inte på denna typ av rapporter och rykten. Däremot har nu hemsidan Wccftech fått svar från en talesperson för processorjätten som nu skjutit ned snackat om ökade priser.

Enligt talespersonen är det inte Intel som skickat ut det brev som ska ha nämnt dessa prisökningar till deras kunder och partners. Talespersonen nämner att företaget i dagsläget inte har initierat någon prisjustering för sin produktportfölj när det kommer till processorer. Exakt vart informationen kommer ifrån är således obekräftat. Spekulationer pekar mot mellanhänder i försörjningskedjan som kan ha missuppfattat annan information från företaget.

i9-13980HX

En prisökning för samtliga “Core”-processorer skulle inkludera ett stort antal produkter. I dagsläget finns Alder Lake och Raptor Lake på butikshyllorna med en “Raptor Lake Refresh”-serie som förväntas lanseras under hösten. Prisökningarna skulle även inkludera företagets kommande processorarkitektur Meteor Lake och dess “Core Ultra“-namnschema. Nu vet vi dock att några prisökningar inte är på tapeten just nu. Vad framtiden håller för prissättningen på processorer från det blå laget återstår att se, den som oroat sig inför ett kommande datorbygge kan däremot dra en lättnadens suck för tillfället.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments