Allt mer pekar mot att Intel kommer göra en del stora förändringar med kommande arkitekturen Meteor Lake där det välkända Core i-namnschemat ser ut att pensioneras medans medans ett nytt Core Ultra-namn tar dess plats.

Intel ser ut att ha ett helt nytt namnschema på ingång för sina konsumentprocessorer som ska introduceras med företagets kommande arkitektur Meteor Lake. Processorerna har tidigare trotts bli den fjortonde generationens Core-processor. Nu ser det däremot ut som att det långlivade namnschemat med Core i-prefixen kommer bytas ut.

Tidigare har ett ingenjörsexemplar av en Meteor Lake-processor dykt upp i databasen för speltiteln Ashes of the Singularity. I databasen listas enheten som Intel Core Ultra 5 1003H. Detta är då det första beviset för att Intel planerar att stöpa om rejält när det kommer till sina produktseriers namnscheman.

Utöver inlägget i databasen har Intels PR-ansvarige Bernard Fernandes via Twitter bekräftat att förändringar är på väg till deras konsumentprodukter. Förändringar som ska komma tillsammans med Meteor Lake-arkitekturen.

Fernandes nämner förvisso inte ”Core Ultra” någon gång under sitt Twitter-inlägg. Däremot bekräftas det att mer information kommer att bekräftas inom de kommande veckorna. Exakt vad dessa förändringar kommer bli och huruvida de faktiskt kommer göra någon större skillnad för Intel återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid