LG visar upp världens första 88-tums OLED-TV med 8K-upplösning

8K-upplösta TV-apparater är på ingång

3

TV-apparater med 8K-upplösning har varit något många eftersträvat under många år och under IFA 2018 har vi i LG:s hörn av mässan fått se världens första OLED-TV med 8K-upplösning.

Länge har 8K-upplösning varit något som tillverkare av TV-apparater och bildskärmar längtat efter. Vi har under åren fått se flera olika prototyper på enheter med denna höga upplösning och under IFA 2018 började det komma igång ordentligt.

Från Samsungs håll har det visats upp företagets första TV-apparater med 8K-upplösning menade för konsumenter och LG tar det hela ett steg längre och visar världens första OLED-TV med samma upplösning.

Det står klart att LCD lyckats ta sig upp till den höga upplösningen mycket snabbare än OLED. Samsung visar upp flera QLED-baserade modeller som sträcker sig upp till 8K-upplösning och storlekar på upp till 85 tum och som lanseras senare i år. LG:s OLED-monster som visades upp under IFA 2018 är dock inte redo att lanseras ännu och de OLED-apparater som idag finns på marknaden når långt över 65 tum i storlek utan att prislapparna skenar iväg ordentligt.

Detta tar dock inte bort från det faktum att LG:s 88 tum stora 8K OLED-TV är en makalös pjäs att lägga ögonen på. Medans Samsungs QLED-apparater kan skryta med högre ljusstyrka än OLED kan OLED visa svärta mörkare Marianergraven vilket i ett så stort format får det att pirra i magen.

Det finns dock inga indikatorer på när vi kan komma att se dessa högupplösta, gigantiska OLED-apparater på marknaden. I dagsläget går det inte att säga om en lansering kan komma att inträffa redan nästa år eller en bra bit in i framtiden. Klart står dock att steget efter 4K-upplösning redan är på väg, hur lång tid det dröjer innan det blir en helt ny standard återstår att se.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Lundqvist
5 Årtal sedan

“de OLED-apparater som idag finns på marknaden når inte högre än 4K-upplösning och 65 tum i storlek.”

Hur kom ni fram till detta? Det finns idag 6 stycken apparater listade på prisjakt som är större än 65 tum.

Daniel Lundqvist
5 Årtal sedan

Då förstår ja. Priserna drar helt klart iväg i den storleken. Men med 88 tum och 8k lär vi nog närma oss 7-siffriga belopp