Microsofts kommande spelkonsol Xbox One X har ofta jämförts med en PC och nu får vi se exakt vad som döljer sig under det mattsvarta skalet.

Det är lite mer än en månad kvar tills Microsoft släpper lös sin nya spelkonsol. Youtube-kanalen “Linus Tech Tips” hade turen att få besöka Microsoft innan lanseringen av den nya konsolen och plocka isär en av dessa för att se exakt vad Xbox One X består av.

Bland annat går man snabbt över konsolens “Scorpio Engine” som är framtagen i samband med AMD och kommer utrustad med åtta processorkärnor med en klockfrekvens på 2,3 gigahertz (GHz) och en grafikprocessor med 40 stycken Compute Units och har en klockfrekvens på 1,72 GHz med en beräkningskraft på 6 teraflops per sekund.

Xbox One X kommer att lanseras i Europa den 7 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis Fluttershy
Dennis Fluttershy
6 Årtal sedan

Det är inte något som skiljer en konsol från en PC förutom ändamålet. – Hårdvara som moderkort, processor, grafikkort, minne, nätverkskort, (hård)diskar. Mjukvara som operativsystem, program och spel. – Standardkonsolen och standard-PC:n drar sig bara närmare och närmare varandra. Men det finns inte några strikta definitioner.

jonte
jonte
6 Årtal sedan

Första Xbox var ju typ en pc, man kunde till och med byta ut processorn till en snabbáre om man ville. Sedan kom 360 som var någon IBM arkitektur., Vi se om nästa generation Xbox fortsätter med x86. Jag hoppas även nintendo överger tegra och satsar på en bra presterande plattform så man kan få mer tredjeparts och Nintendospel i samma konsol.