Helvetet fryser till is och Nokia lanserar telefoner med Android. Under Nokias presentation visade man upp hela tre telefoner från den nya X-serien som vänder sig till de som vill ha en smartphone utan att bränna hål i plånboken.

Det var ingen förvåning när Nokia visade upp en telefon med Android under Mobile World Congress i Barcelona, men sedan fortsatte de med ytterliggare två. De nya lurarna går under namnen X, X+ och XL där man med en modest hårdvara har pressat ner priset till någonstans mellan 900 och 1 100 kronor beroende på modell.

Medan Android 4.1 Jelly Bean lägger grunden till operativsystemet så rör det sig dock inte om riktigt samma operativsystem som du får med en Andriod-telefon i Googles ekosystem. Operativsystemet är modifierat med ett Windows Phone-liknande gränssnitt och det finns ingen Google Play Store, utan applikationer installeras via Nokias egen applikationskanal.

Samtliga modeller i Nokia X-serien har stöd för dubbla simkort och kommer lanseras under andra kvartalet.


Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Patrik B
Patrik B
10 Årtal sedan

“Mjukvaran lider pga. hårdvaran”

Prova att hitta en annan Android i samma prisklass som flyter, t.om High-end android modeller laggar.

-Tjalve-
-Tjalve-
10 Årtal sedan

Undrar vad MS säger om att Nokia kör “MS liknande” grändsnitt på Android 🙂

this
10 Årtal sedan

Om jag skulle vara beslutsfattare på Nokia nu så skulle jag se till att dessa uppdateras till 4.4 snarast då användare annars kommer bli väldigt frustrerade när de använder dessa telefoner. Budget elr inte om det laggar allt för mycket så kommer det inte att gå hem. Dagens konsumenter ställer krav på att det ska gå fort.

Carl Holmberg
Carl Holmberg
10 Årtal sedan

[quote name=”-Tjalve-“]Undrar vad MS säger om att Nokia kör “MS liknande” grändsnitt på Android :)[/quote]

Misstänker att MS inte har vidare mycket emot det, de tjänar trots allt rätt bra med pengar på Android i och med alla licensavtal. 🙂 Hade Nokia lagt in Googles tjänster på telefonen däremot…

John Alatalo
John Alatalo
10 Årtal sedan

Den är väl främst tänkt att säljas på marknader som i Indien där den ska konkurrera med märken som Micromax, Karbonn, och Lava i samma prisklasser.
De har inte bättre hårdvara heller.

Så jag förstår Nokias beslut att göra dem.