Nu står det klart att 4K Netflix kommer att bli tillgängligt på PC även utan Intel Kaby Lake. Näst på tur står Geforce-användare med Pascal-grafikkort.

Netflix kommer att utöka tillgängligheten av streaming med 4K UHD-upplösning på PC. När företaget först lade till stöd för 4K-upplösning så var det endast tillgängligt på datorer utrustade med Intels senaste Kaby Lake-processorer. Detta då Intel implementerat en hårdvaruavkodare för HEVC-komprimeringsstandarden i sin grafikkrets.

Nu ska även stöd för 4K-streaming komma till de som använder sig utav grafikkort från Nvidias 10-serie. Alla grafikkort från GTX 1050 upp till Titan Xp kommer att kunna streama Netflix i 4K med en kommande mjukvaruuppdatering.

Vad krävs för 4K Netflix med Geforce-grafik?

  • Grafikkort ur GTX 10-serien (Pascal, GTX 1050 och uppåt)
  • Deltagande i Windows Insider Program
  • Geforce-drivrutin 381.74
  • Webbläsaren Edge eller Netflix egen Windows-app
  • Bildskärm(ar) med stöd för HDCP 2.2
  • Eventuell SLI behöver deaktiveras

Något exakt datum för denna mjukvaruuppdatering finns för närvarande inte att tillgå. Just nu är det endast deltagare i Windows Insider Program som kan testa 4K-Netflix med Geforce-grafik. Dock ska uppdateringen få en skarp lansering “senare under året”.

Rättighetsinnehavare oroliga för 4K Netflix på PC

Anledningen att det har tagit en längre tid för streaming i 4K att komma igång på PC-plattformen sägs vara oro för piratkopiering. Rättighetsinnehavare uppges ha lugnats av DRM-systemet “PlayReady 3.0”, som numera finns integrerat i Windows 10.

Ett grafikkort ur Nvidias senaste grafikkortsserie är dock inte allt som krävs för att ta del av Netflix 4K-streaming när uppdateringen kommer. Den datorskärm som används måste ha stöd för HDCP 2.2. Använder man sig utav flertalet skärmar samtidigt så måste alla ha stöd för HDCP 2.2. I nuläget fungerar 4K Netflix inte heller med SLI aktiverat – det räcker dock att deaktivera funktionen i Nvidias kontrollpanel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments