Omdömen

Vi fick möjligheten att få testa både Sensei och Rival 310 innan lansering och vi har gått in stenhårt för att hitta fel eller brister hos båda mössen, något som vi faktiskt inte lyckades med. Att testa möss handlar till stor del om att gå igenom faktorer som alla tycker är viktiga så som byggkvalitet, prestanda, användarvänlighet och pris samtidigt som vi vill förmedla känslan hos mössen och ge en rekommendation om vilken handstorlek samt grepp som lämpar sig bäst för respektive modell.

I dagens test av Rival- och Sensei 310 så finns det inte mycket att anmärka på annat än det högst subjektiva så som utformandet av CPI-reglagen i Steelseries Engine. Det var mycket länge sedan vi stötte på någon gamingmus som inte har några uppenbara fel eller brister att anmärka på, och det känns nästan lite konstigt men faktum är att våra exemplar av Steelseries Rival och Sensei 310 är klockrena.

Omdöme: Steelseries Rival 310 och Sensei 310

Om du är seriös med ditt spelande och bara det bästa är gott nog så är Steelseries Rival 310 eller Sensei 310 möss som du bör testa. Båda mössen bjuder på banbrytande sensorprestanda som är snäppet bättre än nuvarande konkurrens tack vare tillverkarens anpassade firmware. TrueMove3-sensorn levererar en fantastiskt ett-till-ett-känsla med supersnabb respons och mössens låga vikt gör att muskelminnet kan svänga in flera blixtsnabba headshots.

Trots sin låga vikt bjuder Steelseries nya 310-serie på hög byggkvalitet, taktila knappar, mjuk USB-kabel och minimalistisk RGB-belysning som bör passa in på skrivbordet i de flesta hemmen.

Allt detta i kombination med en prissättning som vi inte är vana vid att se hos gamingmöss i denna klassen gör både Steelseries Rival 310 och Sensei 310 väl värda en rekommendation i Sveriges största jämförande test av datormöss.

Utmärkelse: Bäst FPS/MOBA/Allround

Steelseries Rival 310
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt88 g
Fördelar
Utmärkt sensor
Knapparna
Mjuk kabel
Nackdelar
CPI-reglagen
Bra att veta
Ergonomiskt designad för högerhänta
Sensor10
Knappar9
Funktioner8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Utmärkelse: Bäst symmetrisk

Steelseries Sensei 310
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypSymmetrisk
Vikt92 g
Fördelar
Sensorn
Knapparna
Mjuk kabel
Nackdelar
CPI-reglagen
Bra att veta
Passar både höger- och vänsterhänta
Sensor10
Knappar9
Funktioner8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys

Äntligen har en tillverkare lyckats trappa upp ett steg när det kommer till rå sensorprestanda när det kommer till gamingmöss. Marknaden har fram till idag varit ganska sval med inget nyskapande som presenterats under en väldigt lång tid. Nu hoppas vi att fler tillverkare tar upp kampen och trimmar upp mjukvaran för att följa i samma led samtidigt som vi väntar spänt på fler nyttiga och smarta funktioner inom gamingsegmentet av möss.

I och med att prestandan har trappats upp ytterligare ett snäpp och priser på tidigare testade möss har förändrats skakar det om en del bland rekommendationer i Svenska musguiden. Steelseries Rival 310 kliver in som bästa FPS/MOBA/Allround-mus och Sensei 310 som Bästa symmetriska mus. Två kategorier som ersätter många av de tidigare prisbaserade rekommendationerna. Vi behåller däremot kategorier så som Bästa trådlös, Bästa för små händer, Bästa för stora händer och Bästa budget.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Innehåll

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan Pettersson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Har läst på forum trådar att folk klagar på att sensorn sitter för långt ner på sensei310. är det något ni har känt av?