Sony kommer med största sannolikhet visa upp sin nya generations Playstation-konsol den 20 februari. Det insinuerar nu tillverkaren själv genom att publicera en Youtube-video där man lovar att visa oss framtiden lovar mer information i slutet på februari månad.

Att det handlar om en större nyhet inom företagets spelkonsolsegment råder det ingen tvekan om och allt annat än ett tillkännagivande eller åtminstone presentation av företagets nya stationära Playstation-konsol skulle givetvis vara en gruvlig besvikelse.

Sony väntas inte börja sälja sina nya spelkonsol förrän senare under året, troligtvis mot hösten och vintern. Men konsolen som utvecklats under namnet Orbis och kan komma att döpas till Playstation 4 verkar vara redo att visas upp för allmännheten.

Tidigare rykten har indikerat att Sony bygger sin nya spelkonsol med en APU-processor från AMD med åtta CPU-kärnor och en Radeon-grafikkrets från samma företag. Beräkningskraften i konsolen ska enligt tidigare uppgifter ligga på runt 1,84 teraflops och bland de nämnvärda specifikationerna i övrigt har vi hört talas om 8 gigabyte internminne, 2,2 gigabyte grafikminne, integrerad hårddisk samt en optisk blu-ray-spelare. Målet är att erbjuda kraft nog för att spela spel i 1 920 x 1 080 pixlars upplösning med stereoskopisk 3D.

Spelkonsolen sägs även stödja äldre speltitlar med hjälp av sin strömmande speltjänst Gaikai. Samtidigt får den klassiska handkontrollen vissa uppdateringar, bland annat en pekplatta på baksidan av kontrollern samt en delningsknapp som väntas användas för koppling till sociala nätverk eller Sonys egna community.

Tidigare rykten har pekat på att Sony och Microsoft ska börja sälja sin nästa generations spelkonsoler under november månad 2013. När Sony lanserade sin portabla spelkonsol Playstation Vita gav man det första officiella tillkännagivandet i slutet på januari 2011 för att sedan börja sälja spelkonsolen i Japan under december månad samma år. Något som skulle matcha ett tillkännagivande av Playstation 4 Orbis den 20 februari inför en säljstart i slutet av året.

För den som vill få mer information om Sonys Playstation-tillkännagivande kan man skriva upp sig på företagets maillista på Playstation.com.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
S0urcerr0R
11 Årtal sedan

Ska bli riktigt spännande att se dom slutgiltiga speccarna – verkar ju riktigt lovande! 🙂

Steroskopisk 3d är dock ingenting för mej. Tror inte det är bra för synen när ögonen regelbundet ska utsättas för felaktig hantering av focus-tracking. sitter man på 2 meters avstånd från tv’n ska man ju justera sina ögons fokus efter 2 meters avstånd konstant – oavsett hur nära/långt ifrån den virtuella 3d-världens objekt “känns” att vara.
..Tror det kan sätta djupa spår och orsaka hög latency när man focus-trackar objekt IRL.

dlq84
11 Årtal sedan

Totalt ointressant eftersom Steam Box är på gång.