När dina tittarsiffror sjunker är det lätt att tappa gnistan vilket gör det svårare att streama. Så här gör du för att undvika att stanna kvar i en svacka.

Nu börjar du bli varm i kläderna och långsamt men säkert jobbar sig dina tittarsiffror uppåt. Den här processen kan ta tid men det är alltid glädjande när det stiger men det kan ibland kännas flera gånger värre när dina tittarsiffror sjunker. Varför tappar jag tittare? Ska jag sluta streama? Vad gör jag för fel? är vanliga frågor när dippen kommer.

Problemet här är att i takt med att dessa tankar kommer så ökar också risken att dina tittarsiffror sjunker ännu mer och att trenden med färre tittare håller i sig längre än nödvändigt. Varför? Det ska vi titta på i denna del av Nordichardwares Streamingskola!

Tänk inte på de tittare du inte har just nu. Tänk på de tittare som faktiskt är där för att se dig. Ge dem den bästa streamen hittills!

Missa inte de tidigare delarna i Streamingskolan:

Framförallt när antalet tittare sjunker kan det kännas extra tungt att fortsätta. Det är i dessa lägen det är extra viktigt att hålla modet uppe och fortsätta streama. Tittarantalet kommer att variera i båda riktningarna! Fortsätt jobba med din stream!

Alla som streamar har toppar och dalar

Oavsett om du precis börjat streama eller om du är en veteran inom området så har alla både toppar och dalar i antalet tittare över tid. Det som ofta skiljer åt är hur det hanteras. Som människor är de flesta väldigt bra på att ta åt oss när det går mindre bra och sämre på att ta åt oss när det går bra. Det kan vara svårt att jobba bort men var medveten om att alla streamers tampas med det i olika grad. Detta gäller så klart inte bara streaming utan i de flesta fall av företagande. Ett bra exempel är butiker. Du är absolut inte ensam. Det viktiga är vad du gör när det händer.

Dina tankar återspeglas i din stream

Testa att spela in en stream direkt efter ett gräl med någon som står dig nära. Testa gärna samma sak en riktigt bra dag. Med största sannolikhet kommer du att märka stor skillnad på ditt kroppsspråk och röstläge. Det här märker även tittarna om du börjar streama samtidigt som du har tankar om varför du tappar tittare och om du kanske ska sluta. Rösten och Kroppsspråket är inget du själv kanske reflekterar över men risken finns att dina tittare gör det.

När du väl streamar är det därför viktigt att fokusera på din stream och släppa allt annat. Den eller de timmarna du streama finns bara din stream och inget annat. När kameran är släckt märker inte tittarna något men så fort kameran är på är du huvudpersonen i din streamingfilm.

Varför försvinner tittarna?

Frågan är negativ vilket kan bidra till fler negativa tankar och försämrat kroppsspråk. Fråga istället “Vad kan jag göra för att få ännu fler tittare?”  Den frågan är positivt laddad och blir då lättare att svara på.

Det första du kan göra är att titta på dina egna streams. Reflektera över vad du gör bra och vad du kan göra bättre. Titta på andra streamers, komiker eller andra som underhåller. Du är i grund och botten en entertainer. Reflektera över vad du tycker de gör bra. Fundera på hur du kan implementera något liknande eller bättre i din stream.

Ett annat sätt att få högre tittarsiffror är att hålla koll på vilka spel är det som drar tittare? Har något spel precis släppts? Är något av dessa spel något du kan tänka dig spela har du en god chans att få några extra tittare som kollar in vem du är. Samma sak gäller försäljningstopplistor på exempelvis Steam.

Twitch låter dig se vilka spel som drar flest tittare just nu.
Twitch låter dig se vilka spel som drar flest tittare just nu.

Det är två viktiga sätt du bör använda dig av om du vill testa dig fram till vad som passar dig. Det viktigaste är dock att du hittar dig själv. Vilka spel trivs du med att spela? Vilka spel är du bra på? De spel du kan mycket om kommer ha större chans att fånga besökare som gillar det spelet eller liknande inom samma genre. Det som får de flesta att stanna är fortfarande din personlighet.

Tänk inte på de tittare du inte har just nu. Tänk på de tittare som faktiskt är där för att se dig. Ge dem den bästa streamen hittills!

Så hanterar du dina toppar

Det finns även problem med toppar. När dina tittarsiffror ökar i snabb takt kan det bli lätt att börja drömma. Precis som innan är det dock viktigt att inte tappa bort dig själv. Håll dig till din initiala plan. Behåll din personlighet. Det är den som till största delen fått dina tittare att stanna. Du är huvudpersonen och det är du som styr innehållet. När dina tittare strömmar in i behöver du även då analysera och reflektera vad du gör bra, vad du kan göra bättre och vad andra streamers gör.

Nästa vecka

Nästa vecka kommer vi att prata om giveaways! Vi kommer att gå igenom vad du och dina tittare får ut av dina tävlingar. Vi tittar även på  hur viktigt det är med att ge saker tillbaka till dina tittare.

Missa inte heller vår kommande öppning av Streaminguiden där streamingskolan matchas med tester på streamingutrustning, tävlingar och andra spännande event.


NordicHardwares Streamingskola presenteras i samarbete med MSI, Counter Strike: Global Offensive Sverige, League of Legends Sverige  och Swerigs Gaming.

MSI-Logos

Alla hittills publicerade delar i Streamingskolan

Är det något specifikt du vill att vi tar upp i Streamingskolan?
Berätta för oss vad just du vill veta mer om när det gäller att streama.
Topp 6 Videoredigeringsprodukter på Prisjakt

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments