Prestanda

Vårt betygsystem är baserat på en rad olika tester som täcker lite olika scenario. På följande sida kan man titta närmare på de resultat som står bakom betygen. Observera att betygen kan ändras vartefter vi testar fler enheter.

NHSB Client

Under relativt lätt belastning rullar 870 Qvo på med bra prestanda. Vi börjar att se en liten fördel för Samsungs dyrare enheter, 860 Evo och 860 Pro, när belastningen blir tyngre i vårt office-test. Tack vare den stora SLC-cachen har inte någon av våra testade enheter problem i dessa tester.

NHSB Workstation

När enheterna utsätts för betydligt tyngre belastning blir det jobbigare och skrivprestandan hos 1 TB-modellen gör den betydligt långsammare.

Filetransfer

Då Qvo-serien troligtvis kommer att användas för att lagra många stora filer, är filöverföring den kanske viktigaste delen. Det positiva är att det finns gott om SLC-cache att använda så länge enheten inte är full och då rullar både läs och skriv i nästan 500 MB/s. Om du flyttar större filer finns en risk att du inte skriver till SLC och då kommer dessa enheter vara betydligt långsammare (80 resp 150 MB/s).

Annons

Strömförbrukning

På grund av något sämre prestanda så drar 870 Qvo aningen mer än många andra enheter. I vila ligger strömförbrukningen på en bra nivå, i klass med tidigare 860-enheter från Samsung.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid