Ozone Argon Ocelote World – Ambidextriös gamingmus designad av e-sportsproffs

0

ozone_argon_ocelote_banner

Allt fler gamingprofiler och E-sportproffs engagerar sig i utvecklandet av nya gamingprodukter och sammarbeten ökar mellan tillverkare och E-sportlag. Ifall detta bara är en gimmick eller om det faktiskt förbättrar en produkt får vi se när vi nu avslöjar testet av Ozone Argon Ocelote World.

Som vanligt när vi närmar oss helg så passar vi på att uppdatera Svenska musguiden med ytterligare produkter. Denna gång är det en mus från Ozone som designats av League of Legends-profilen Carlos “ocelote” Rodriguez som vi hårdtestat. Carlos uttalande om samarbetet står på kartongen och han beskriver det som att han inte är särskilt insatt i de tekniska aspekterna av en gamingmus men om det är något han kan så är det komfort. Låt oss se hur väl Argon Ocelote World presterar.

Det här är en sammanfattande artikel baserad på vårt test i Svenska musguiden. För en mer detaljerad jämförelse med konkurrerande möss, tips om vad du bör tänka på innat ett köp och våra aktuella köprekommendationer kan du ta en titt i den fullstora artikeln!

ozone_argon_ocelote_1

Ozone Argon Ocelote World
Anslutning Flätad USB-kabel – 1.8 m
Antal knappar 9
Sensor ADNS 9800 – Laser
DPI/CPI 100 – 8200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Vikt 125 g med justerbara vikter
Dimensioner 125 x 67 x 40 mm
Drivrutiner/ programvara Argon Ocelote Driver
Cirkapris 599 SEK

Form och design

Argon Ocelote har som nämnt ovan en ambidextriös design vilket innebär att den ligger lika bra i handen för höger- som vänsterhänta personer. Den är lite större än tidigare ambidextriösa möss som vi testat och har en aningen högre rygg än vad vi vanligtvis ser hos ambidextriösa möss. Det gör att vi kommer att rekommendera handstorlek medium till large och lämpar sig bäst för personer som klo- eller fingergreppar sin datormus.

ozone_argon_ocelote_2

Musen har ett ganska sportigt utseende med sin mattsvarta lackering och orangea detaljer. Lacken som Ozone har valt ger ett svalt samt ökat grepp och ger enligt oss musen ett tufft utseende.

Tittar vi längs sidorna så kan vi se att greppytorna har designats med en knottrig gummibeläggning för att ge extra bra grepp och längs med bakkanterna så löper en ljusslinga som skiner i orange ljus. Då musen är lämpad för både höger- och vänsterhänta användare så finns det två tumknappar att tillgå på både höger och vänster sida.

På Argons ovansida hittar vi en bakgrundsbelyst Ozone logotyp, DPI-knappar för att både höja och sänka DPI nivån och givetvis de sedvanliga musknapp 1 och 2 med ett gummerat scrollhjul i mitten som även är klickbart.

ozone_argon_ocelote_6

Vänder vi på musen så ser vi två smala och avlånga glidytor som är relativt tjocka och sensorn har placerats så nära centrum som möjligt. Strax bakom sensorn sitter luckan för viktjustering och kan bära upp till 4 stycken 4,5 grams vikter och i framkant så syns den flätade USB-kabeln som är i styvaste laget för att kunna dra den smidigt runt sin utrustning.

Prestanda och användande

Argon Ocelote presterar bra i våra speltester och vi upplever ingen märkbar acceleration vare sig negativ eller positiv och sensorn läser riktigt bra på både hårda och mjuka musmattor. Vi upplever att den här musen främst riktar sig till FPS- och möjligtvis RTS-spelare med tanke på utformningen och utbudet av knappar.

På tal om knappar så använder Argon Ocelote Omron-brytare för musknapp 1 och 2 som ger en skön taktil känsla och det är ingen tvekan om knapptryck registrerats, lika så DPI-knapparna ger en bra respons med ordentliga klick men tumknapparna känns ganska svampiga och har lång slaglängd. Scrollhjulet lämnar också en del att önska även om den har distinkta steg så ger den ibland ifrån sig ett klonkade ljud vilket inte bidrar till någon kvalitetskänsla.

ozone_argon_ocelote_5

Musen glider bra på hårda musmattor i till exempel aluminium eller plast men efter en stund spelande så upplever vi att greppet blir halt och de gummerade sidorna tillför inte särskilt mycket utan blir istället halare av handsvett.

Det som vi finner mest irriterande med Argon Ocelote är en sådan sak som Ozone uppenbarligen missat vid sina kvalitetskontroller. När man stänger luckan för viktjustering så glappar den märkbart och så fort du rör musen uppstår ett klonkljud vilket gör att den här musen känns betydligt mycket billigare än vad den är.

Vid prestandatester av polling rate och DPI så lever Argon Ocelote upp till vad Ozone utlovar med stadiga polling rates och DPI-nivå i relation till vad vi ställt in i mjukvaran.

Mjukvara

Argon Ocelote använder ett eget program vid namn Argon Ocelote Driver. I mjukvaran hittar vi enkelt alla grundläggande inställningar som alla användare kan tänkas vilja justera. DPI-nivåer, binda knappar, profiler, windows pekarhastighet, belysning, polling rate, och responstid.

ozone_argon_ocelote_software_1

Mjukvaran är simpelt utformad och det är enkelt att hitta alla inställningar och det drar minimalt med resurser från datorn.

Faller på undermålig byggkvalitet

Ozone har gjort alla rätt när det gäller prestanda men det känns tyvärr riktigt tråkigt att Argon Ocelote faller på saker som klonkande ljud och glidiga gummisidor. För oss är byggkvalitet oerhört viktigt och detaljer som missljud är inget som vi anser ska slinka förbi kvalitetskontroller med tanke på priset. Glöm inte ta en titt i Svenska Musguiden för jämförelser med andra möss i samma prisklass.

“Ozone Argon Ocelote World är en lyckad gamingmus sett ur prestandaperspektiv med en bra sensor som inte uppvisar någon acceleration eller läsproblem på de underlag vi testat. Men det krävs mer än en bra sensor och Omron-brytare för att skapa en bra gamingmus. Argon Ocelote blir tyvärr hal vid långa spelsessioner och vi upplever att vi helt enkelt måste byta grepp flertalet gånger vid spelande vilket är ganska enerverande och som inte det vore nog så dras musens kvalitetskänsla ner av klonkade ljud från scrollhjulet och luckan som håller vikterna.” – Svenska Musguiden 2015-02-27

Marknadsanalys

Allt fler ambidextriösa möss letar sig in i Svenska musguiden vilket är något som är roligt att se då det givetvis finns vänterhänta personer som söker gamingalternativ. Tyvärr är det få möss som är dedikerade för vänsterhänta användare så vi hoppas se mer av det i framtiden. I nuläget får istället vänsterhänta personer se till det ambidextriösa utbudet, som faktikt bara växer och växer.

Mer information finns i Svenska musguiden

I Svenska Musguiden hittar du även hela testet av Ozone Argon Ocelote World tillsammans med massor av andra möss, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.png

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments