Under sitt senaste event avtäckte Apple fyra nya iPad-surfplattor och den nya systemkretsen M4. Något som verkligen sticker ut är hur tunna företaget lyckats göra de nya iPad Pro-modellerna

Apple har officiellt avtäckt två nya iPad Pro-modeller. En mäter in på 11 tum och den andra på 13. Dessa kommer utrustade med företagets nya systemkrets M4 som beroende på konfigurering erbjuder antingen nio eller tio processorkärnor som en Neural Engine-krets med 16 kärnor.

Apple tar steget över till OLED-skärmar för sina nya Pro-surfplattor. Då OLED förlitar sig på belysning bakifrån har Apple kunnat skära ner på tjockleken ordentligt. Modellen på elva tum mäter in på endast 5,3 millimeter i tjocklek. Den större modellen på 13 tum tar det hela ännu längre och är endast 5,1 millimeter tjock. Detta innebär att båda modeller är tunnare än den sista generationens iPad Nano som någonsin producerades. Skärmarna kan nå en maximal ljusstyrka på 1 000 nits och en HDR-styrka på upp till 1 600 nits.

Sett till kamerorna kommer nya iPad Pro med en 12 megapixel vidvinkelkamera tillsammans med en LiDAR-sensor på baksidan. Framsidan pryglas av en 12 megapixel TruDepth-kamera med ett synfält på 122 grader.

Apples prissättning börjar från 14 495 kronor för modellen på elva tum och 18  995 kronor för den större modellen. Detta med 256 gigabyte lagring och nio processorkärnor. Vill man ha tio kärnor är det modellerna med en eller två terabyte lagring som gäller. Dessa börjar på 22 895 kronor respektive 27 395 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments