Innan det blir dags för en fullfjädrad uppföljare till ROG Ally kommer Asus sjösätta en förbättrad version av originalet. Denna ska gå under namnet ROG Ally X och erbjuda markant längre batteritid, större lagringsenheter och uppdaterad microSD-läsare.

Asus kommer fortsätta utvecklingen av ROG Ally. Innan företaget kommer med en faktisk uppföljare till den handhållna speldatorn kommer man lansera en uppdaterad version av originalet. Denna kommer fortfarande förlita sig på AMD:s Ryzen Z1-kretsar men batteritiden ska bli ordentligt uppgraderad.

Asus SVP Shawn Yen berättar för The Verge att det inte rör sig om batteriförbättringar på 30 eller 40 procent. Enligt Yen ska det röra sig om mycket mer än så. Han nämner inte exakt hur stor förbättring det kommer men det ska röra sig om en markant uppgradering.

Läsaren för microSD-kort ska även ha flyttats och huseras inte längre bredvid ett ventilationshål. Asus har fått motta kritik för placeringen av kortläsaren på ROG Ally som sägs bidra till problem med överhettning. Något som förhoppningsvis blir ett mindre problem på den uppdaterade ROG Ally X.

ROG Ally X ska också komma utrustad med stöd för större M.2-2280 SSD-enheter. Något som öppnar upp för fler valmöjligheter när det kommer till att uppgradera datorns lagringsenhet.

Utöver dessa uppgraderingar och ett nytt, svart färgschema ska Ally X vara identisk med originalet. Någon prislapp har i skrivande stund inte bekräftats men enheten förväntas avtäckas den 2 juni. Vilket innebär att vi inte behöver vänta allt för länge innan vi vet mer om Asus ROG Ally X.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments