AMD Deccan är den plattform som är tänkt att ersätta den snart ett år gamla Brazos. I plattformen ingår en enda krets “Wichita” som ska komma med fyra kärnor, grafikkrets, nordbrygga och sydbrygga integrerad. Men nu är det tal om att AMD vill sälja Brazos fram till Q4 2012, och att Deccan kan komma senare än väntat.

AMD lanserade sin Brazos-plattform i slutet av 2010, och vart deras första riktiga svar på små, billiga bärbara och stationära datorer i låg profil. Kretsarna som släpptes är mer kända som Ontario och Zacate på 9W respektive 18W TDP, byggd på 40nm hos TSMC, och kom med två Bobcat-kärnor och 80 Radeon-kärnor på samma bit kisel. Sydbryggan var Hudson-M som baserades på deras väl beprövade SB750 och har 4W TDP.

Ersättaren till Brazos heter Deccan och kommer att kombinera processor, grafik, nordbrygga och sydbrygga till ett paket för att få ned strömförbrukning och kostnad.Kretsen som går under namnet Wichita ska komma med fyra “förbättrade” Bobcat-kärnor, en ny grafikdel, nordbrygga och en helt ny sydbrygga. Sydbryggan som sitter på samma bit kisel heter “Yuba” ska komma med stöd för SATA 6.0 Gb/s och USB 3.0. TDP ska lägga sig på 8 – 20W beroende på utförande, och enligt tidigare uppgifter från AMD ska en 3W-modell vara planerad för surfplattor.

Men när vi kan väntas se lanseringen av Deccan är ännu oklart, men det AMD säger officiellt är 2012 utan närmare detaljer. Enligt källor till XbitLabs så har AMD för avsikt att sälja sin Brazos-plattform fram till slutet av nästa år (Q4 2012) vilket väcker orosmoln om när lanseringen av Deccan ska ske.

Deccan var först tänkt att släppas lite mer än ett år efter Brazos. Men med tanke på att Wichita ska byggas på 28nm, så är det oklart när man kan påbörja massproduktion av den nya kretsen. Speciellt med de rykten som cirkulerar om kapacitetsproblem för TSMC som väntas bli tillverka åt AMD återigen.

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
12 Årtal sedan

Man får klara sig på en 450 ett tag då…

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Tråkigt. Då kanske de släpper fler uppdaterade varianter under året på 40nm som E-450 tex. Synd om det blir försenat för detta är en av AMD mest intressanta arkitekturer enligt mig.

Någon som vet om/när E-450 baserade moderkort kan tänkas landa i butikerna?