Efter att ha lämnat Toshibas sortiment bakom oss ger vi oss vidare till konkurrentens LGs nya lösningar för TV-apparater med Ultra HD eller 4K-upplösning. Den andra generationens apparater fokuserar på smarta lösningar och för med sig stöd för H.265-codec.

LGs TV-apparater med 4K har tidigare främst siktat på de större storleksklasserna, men letar sig nu ner mot 55- och 65-tumsklassen med mer fokus på funktionalitet. Vi tar en titt på de nya apparaterna under vårt besök på IFA i Berlin.

De två modellerna vi stannar till vid är på just 55- samt 65 tum och har utrustats med en rad trevliga finesser utöver sin höga upplösning. Exempelvis så är högtalarna dolda inuti chassit och hissas ut först när TVn sätts igång, vilket möjliggör tunnare ramar och en lite mer stilren design när apparaten inte används. Högtalarna är av 4.1-typ och ska ha en effekt på 50 watt.

Sliding_speaker

Bakgrundsbelysningen är i form av vad LG kallar Nano LED, vilket innebär att lysdioderna placerats bakom panelen och inte bara längs med dess kanter, något som ska göra belysningen betydligt jämnare. I ramen har man nu även byggt in en kamera, som kan användas av diverse Smart TV-applikationer för den som önskar. De nya modellerna har inbyggt stöd för H.265-codec, och kan spela upp 4K-material direkt från exempelvis ett USB-minne.

Smakar det så kostar det, och den som är intresserad av 55-tumsmodellen för betala omkring 45 000 kronor och den som vill lägga sina slantar på 65-tumsmodellen så gäller 65 000 kronor.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
S0urcerr0R
10 Årtal sedan

Wow! Jag har fortfarande aldrig sett en 4k-apparat in action så kan bara föreställa mej hur clean bildskärpa det kan tänkas bli.
Baserat på det jag läst, så verkar H.265 inte vara speciellt kvalitetsoptimerat ännu men förhoppningsvis så kan man uppdatera dessa UHDTV’s med ny firmware när nya bättre versioner av codecen släpps.