Förutom att sträva efter tunnare designer på datorer, siktar även Intel på att göra annorlunda enheter med Ultrabook-konceptet. När vi satt ned med Intel visade de upp en konceptdesign med avtagbar skärm, alltså någonting som är väldigt likt ASUS Transformer.

Intel hoppas att med Ultrabooks kunna sudda ut gränserna mellan den bärbara datorn och surfplattan, och förutom strömsnåla plattformar krävs också nya designer. De flesta känner nog till ASUS Transformer som är en surfplatta med ett dockningsbart tangentbord, vilket bokstavligt talat transformerar den till en bärbar dator. Något liknande har Intel utvecklat tillsammans Compal.

Förutom att han visade upp vad vi tror är nästa generation i ASUS UX-serie, talades det även om så kallade Ultrabook-hybrider med roterbara skärmar, skärmar som kan lutas bakåt 360-grader eller avtagbara skärmar.

I konceptdesignen från Intel och Compal, lyfter man helt enkelt av skärmen för att få en surfplatta där processorn och en SSD är inbyggd. I tangentbordet sitter det förutom ett extra batteri för längre batteritid vid dockat läge, en mekanisk hårddisk för extra lagringsutrymme. Imponerande med just den här prototypen är att den drivs av dagens generation Sandy Bridge-processorer, och ändå har man lyckats få till en design som är nästa lika tunn som de ARM-baserade surfplattorna.

hybrid2 hybrid4

Något annat som inte tas upp så ofta är att Intel under en mycket lång tid har varit med och drivit utvecklingen av trådlös elektricitet. Intel Wireless Charging är tänkt ska kunna ladda en smartphone helt utan sladd, förutsatt att den stödjer tekniken det vill säga.

Just den här produkten kommer troligtvis inte hitta ut på marknaden, men flera OEM-tillverkare ska ha liknande på gång. Återigen kommer det dröja innan vi ser sådana hybrid-produkter, då Windows 8 med det nya Metro-gränssnittet är en lika viktig bit i pusslet som hårdvaran från Intel och datortillverkarna.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
12 Årtal sedan

Me want!