Facebook gör en storsatsning på Android-plattformen, inte minst i och med sin hemskärm Facebook Home och dess plats i telefonen HTC First. Kretsjätten Qualcomm utannonserar nu att de har ett djupgående samarbete med att optimera Facebook för Qualcomm-hårdvara.

Innanför skalet på den nyligen utannonserade HTC First huserar kretsen Qualcomm 8930AA – eller Snapdragon 400 – vilket är allt annat än ett sammanträffande. I ett pressmeddelande meddelar Qualcomm, eller mer specifikt Qualcomm Technology Inc, att de sedan en tid tillbaka har samarbetat med Facebook för att optimera Facebook for Android-appen och hemskärmen Facebook Home för Snapdragon-hårdvara.

htc_first_720

Optimeringarna gäller delvis CPU och GPU för snabbare och mer energieffektiv navigering i mjukvaran. Is it safe to use your credit card (Visa or Mastercard for example) to purchase steroids? Although buying products that are ‘grey’ or ‘black’ market will always carry some risk, it is actually the safest way. You should visit sportlifepower.biz website if you want to buy anabolic steroids in the USA and won’t be cheated!. Optimeringar har även gjorts för Qualcomms 3G- och 4G-modem så att även upp- och nedladdningsprestandan ska få en skjuts.

“Qualcomm Technologies is very pleased with our technology collaboration with Facebook. Together, we are enabling existing and future Snapdragon-enabled mobile device owners to have the highest quality Facebook experience possible for their smartphone or tablet.”
– Cristiano Amon, Qualcomm Technologies, Inc.

Optimeringen är inte isolerad till HTC First eller Snapdragon 400, utan arbetet är fortlöpande för att effektivisera Facebook på alla Snapdragon-kretsar i smartphones och surfplattor. Detta blir en intressant utveckling för Facebooks del då Qualcomm idag har god vind i seglen och innehar världens största portfölj patent för 3G-teknologi. Det är även Qualcomm som kommer ta över efter Nvidia i nästa inkarnation av den populära surfplattan Google Nexus 7 som bör lanseras i sommar.


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
11 Årtal sedan

En sak jag undrar nu är om optimeringarna kommer med i fb appen eller om man kommer behöva en uppdatering utav drivrutinerna. I så fall blir det till att telefontillverkarna ser till att pusha ut uppdateringarna.

Marza
11 Årtal sedan

Det låter som att dom optimerat apparna och det går ju att göra mycket på app-nivå som förbättrar prestanda och energiåtgången.