AMD har nyligen avslöjat att man tidigarelägger sin lansering av den mobila Fusion-kretsen Ontario till fjärde kvartalet 2010. När det nu publiceras en läckt produktplan från AMD hittar vi ett något överraskande tillskott, två strömsnåla Zacate-modeller.

Zacate har dykt upp i tidigare rykten om AMD och deras Fusion program där man hyser både processorkärnor och grafikkrets i en och samma kiselkrets. Den produktplan som nu publicerats på ATI-Forum.de har två Fusion-kretsar listade för lansering under fjärde kvartalet, men de benämns alltså inte som Ontario utan som Zacate.

De båda processorerna är listade tillsammans med andra kommande processormodeller från AMD under 2010 och lanseringen ser ut att vara planerad till slutet av fjärde kvartalet. Än så länge har ingen lyckats identifiera vilkej familj Zatace tillhör men med tanke på de specifikationer som listas i produktplanen ser det onekligen ut att vara mobila kretsar som de väntade Ontario.

roadmap_juli10

Rykten säger dock att Zatace skulle tillverkas med 32-nanometerteknik vilket förvillar ytterligare då Ontario ska tillverkas med 40nm teknik. Det är också möjligt att produktplanen som nu hittat ut på Internet är utgången, då AMD ganska nyligen avslöjade sina nya Fusion-planer, men Zatace ser ut att finnas med i tillverkarens planer.

De två Zatace-modellerna ska vara utrustade med integrerad grafikkrets med stöd för DirectX 11 och även husera en- respektive två processorkärnor. Strömförbrukningen är specificerad till 25 watt för den dubbelkräniga modellen och 18 watt för dess enkelkärniga syskon.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments