Snapdragon-serien av mobila processorkretsar är en stor framgång för tillverkaren Qualcomm och nu visar tillverkaren hur man närmar sig PC-marknaden med nya flaggskeppet Snapdragon 805. Där en Adreno 420 GPU lockar med stöd för bland annat DirectX 11.2 och högre prestanda.

Snapdragon 805 ska börja dyka upp i surfplattor och smartphones senare under året och Qualcomm lockar precis som konkurrenten Nvidia med PC-liknande grafikeffekter. Systemprocessorn ska komma med dubbelt så hög minnesbandbredd jämfört med redan kraftfulla föregångaren Snapdragon 800 och de fyra Krait-baserade CPU-kärnorna jobbar i en klockfrekvens på upp till 2,5 gigahertz.

Den stora nyheten är annars grafikdelen som med namnet Adreno 420 ska ge upp till 40 procent högre prestanda än Adreno 330 som används i Snapdragon 800. Utöver detta kommer stöd för 4K/ultrahd-upplösning vid 60 hertz, DirectX 11.2 och därmed flera avancerade grafikeffekter som displacement mapping – vilka kan användas för att märkbart höja den grafiska kvalitén i 3d-spel. Detta utan att den nya grafikkretsen ska dra mer ström än sin föregångare.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid