Nvidia fortsätter att jobba vidare med sin mobila spelkonsol project Shield och ger oss nu en närmare titt på hur man kan använda en Geforce-bestyckad dator för att spela tunga PC-titlar på Shield. I en video visar Nvidia hur man kan spela Borderlands 2 direkt på den handhållna spelkonsolen.

Project Shield har en förhållandevis kraftfull mobil systemprocessor i form av den fyrkärniga Tegra 4. Men för att driva PC-titlar som Borderlands 2 och liknande krävs det bra mycket mer kraft, något Nvidia löser genom att låta en PC på ditt hemnätverk sköta renderingen av spelet.

I sin videopresentation visar Nvidia hur man med en Geforce GTX 680-utrustad PC kan driva Borderlands 2 och strömma spelet direkt till Project Shield. Spelet visas med höga grafiska inställningar i 60 bildrutor per sekund på spelkonsolens 5 tum stora skärm, samtidigt som handkontrollen används för att styra i spelet.

Project Shield kommer att spela egna spel från exempelvis Nvidias Tegra Zone och Googles Play Store, men för dem med en Kepler-utrustad PC kommer det alltså även vara möjligt att spela PC-titlar direkt på Project Shield.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marquzz
11 Årtal sedan

Kan inte någon snälla förklara meningen med denna funktion?? Jag kan för mitt liv inte se någon rimlig poäng med detta.

Tobberian
11 Årtal sedan

Men du får ju godsaker som [u]märkbar[/u] bildkomprimering och extra input-fördröjning (och rimligen sämre fps).. hur kan du inte vilja ha det? 😉

Marquzz
11 Årtal sedan

[quote name=”Tobberian”]Men du får ju godsaker som [u]märkbar[/u] bildkomprimering och extra input-fördröjning (och rimligen sämre fps).. hur kan du inte vilja ha det? ;)[/quote]

“Ska jag sätta mig borta vid min speldator med 24″ skärm och mus och tangentbord, nä, jag sätter mig med min 5″ Android istället, då har jag ju såna här fina joystickar och jag kommer regera när jag spelar Borderlands”

Andreas G
11 Årtal sedan

Yeay, Borderlands 😆

Brankolutig
Brankolutig
11 Årtal sedan

Hmmm… vad är poängen? då spelar jag väl på datorn istället. Det verkar ju inte som att någon kan göra nått annat på den samtidigt ändå och du måste vara hemma.

EliXyR
11 Årtal sedan

zzzzz

Red666
Red666
11 Årtal sedan

Låter som en perfekt produkt för amerikaner, en hel del av de orkar knappt resa sig ur soffan längre…Annars är det en total misslyckad produkt, tyder lite på att Nvidia letar förgäves efter nya användingsområden för dyra GPUer… det är en döende marknad bara att inte fakta.

Marquzz
11 Årtal sedan

Hur var det, kunde man lossa “skärmen” från kontrollern, eller sitter den fast? Om den sitter fast så kan det ju bli svårt att spela vanliga Android-spel också eftersom de oftast är beroende av att man petar på skärmen och det kan nog bli lite svårt att hålla den på ett bekvämt sätt.

Nä, enda sättet att sälja denna är att de bundlar den med några emulatorer och rom:ar så att man kan köra gamla klassiska konsollspel på den 😛