NVIDIA:s vd, Jen-Hsun Huang har på AsiaD tagit plats och bekräftat tidigare uppgifter om NVIDIA:s kommande Tegra-utbud. Kal-El är sedan en tid tillbaka färdig och det bekräftas att ASUS Transformer Prime troligtvis blir först på marknaden med den, han säger även att man har som mål att lansera en ny Tegra-produkt varje år.

NVIDIA har stora planer med sitt varumärke Tegra, som framöver ska finnas i allt från smartphones till bärbara datorer och vi har redan sett företagets produktplaner på den fronten. NVIDIA:s vd som oftast kallas kort för Jensen bekräftar att man har ett aggressivt schema med Tegra, och att man utvecklar inget mindre än tre efterföljare till Kal-El simultant.

Vad som kommer efter Kal-El blir Wayne, Logan och Stark som samtliga ska komma med ett års mellanrum. Deras Project Denver som kommer bygga på en rätt kraftfull grafikkrets ihop med en troligtvis helt egenutvecklad ARM-processor väntas dyka upp i samband med Stark. Det betyder att det omtalade projektet inte kommer anlända först år 2014.

grey

Under 2012 ska NVIDIA släppa Kal-El+ som troligtvis kommer vara samma krets som det dom lanserar ihop med ASUS Transformer Prime, fast med högre klockfrekvenser och kanske med en tillverkningsprocess på 28nm. Kal-El+ ska börja inrikta sig på bärbara datorer, och vi skulle säga att det blir just med Windows 8 som kommer stödja ARM. Wayne ska öka ribban ytterligare för högre prestanda. Grey blir även den första produkten som kommer dela upp Tegra i två olika kategorier, då den ska inriktas främst på smartphones men även till viss del surfplattor.

Det är spännande att se NVIDIA:s satsning på Tegra fortsätter. Med tanke på att Jensen sagt att han förväntar sig att Tegra ska stå för 80% av NVIDIA:s totala omsättning framöver, är det viktigt att ha ett välplanerat schema där vilket de verkar ha. Men idag har vi Kal-El att se fram emot, som blir världens första fyrkärniga systemprocessor med ARM.

Källa: Engadget

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
12 Årtal sedan

Jag ser fram emot en krympning till 28nm. Det kommer bli mumma!

this
12 Årtal sedan

Väldigt spännande att se hur Nvidia tänker här, eftersom konkurrensen är så stor från andra ARM tillverkare. Men kan man trycka in processorer på fler produkter än smartphones och tablets så ökar man ju en hel del.