Det haglar prestandaresultat för processorer baserade på Intels kommande arkitektur Coffee Lake Refresh och nu har flaggskeppet Core i9-9900K dykt upp i databasen för UL Benchmarks syntetiska test 3DMark Time Spy.

Prestandaresultat för processormodeller baserade på Intels kommande arkitektur Coffee Lake Refresh dyker upp till höger och vänster. Tidigare har prestandasiffror för Core i5-9600K, Core i7-9700K och även flaggskeppet Core i9-9900K dykt upp på internet. Den första recensionen av Intels kommande Core i7-processor dök även upp under gårdagen.

Nu har testresultat för flaggskeppet dykt upp i 3DMark Time Spys databas. Detta har hänt tidigare, dock för över en månad sedan med specifikationerna för processorn listade inkorrekt.

Den nya listningen i 3DMarks databas innehåller en Core i9-9900K överklockad till 4,8 gigahertz (GHz) på alla kärnor. Direkt från fabrik kommer processorn med en maximal turbofrekvens på 5,0 GHz, men detta på endast en eller två kärnor samtidigt.

Ovanstående bild visar prestandaresultaten för den överklockade Intel-processorn (vänster), en processor av samma modell med orörda klockfrekvenser (mitten), samt en Ryzen 7 2700X från AMD överklockad till 4,45 GHz (höger). Samtliga processorer parade med ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti.

Sett till ovanstående resultat lyckas en icke-överklockad Core i9-9900K kamma hem ett högre slutresultat än AMD:s nuvarande konsumentflaggskepp sett till ”CPU Score”. Den överklockade Intel-processorn kammade hem omkring 1 200 poäng mer än AMD:s dito och en bit över 400 poäng mer än den icke-överklockade modellen.

Den överklockade Core i9-processorn når dock inte mycket högre resultat än processorn i sitt grundutförande. Rent tekniskt sett så handlar det dock endast om en överklockning på 100 megahertz (MHz) då turbofrekvensen Core i9-9900K kan nå på samtliga kärnor ligger på 4,7 GHz.

Det återstår att se exakt hur högt konsumenter kan överklocka sina egna exemplar av den kommande processorn. Geekbench databas innehåller en listning för ett exemplar som lyckats nå 5,10 GHz på alla åtta kärnor samtidigt.

Denna överklockade Core i9-9900K nådde en poäng på 6 528 i den del av Geekbench 4 som endast nyttjar en av processorkärnorna. I den del som tar vara på samtliga kärnor kammande 9900K hem en poäng på 36 180. Detta kan jämföras med en listad Ryzen 7 2700X överklockad till 4,44 GHz i Geekbench databas som nådde 5 349 respektive 29 369 poäng.

Inlägget från Geekbench specificerar dock inte vad för typ av kylning som använts för att nå dessa klockfrekvenser. Däremot pekar det mot att den kommande processorn kan bräcka 5 GHz. Vad som krävs för att åstadkomma detta är dessvärre fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid