Acer visar upp ConceptD 7 Ezel med fokus på skapande

Högpresterande komponenter och nya gångjärn

0

Acer visar under CES 2020 upp två nya enheter vid namn ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro med uppdaterade designer, Xeon-processorer och Quadro-grafikkort med fokus på skapande i ett smidigt format.

Acer introducerar två nya produkter i sin Ezel-serie, Acer ConceptD 7 Ezel Pro och ConceptD 7 Ezel. Ezel syftar på datorernas gångjärn och designen har förbättras med ConceptD 7-serien.

Det som har varit fokus i ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro är att Acer velat göra enheterna mindre och tunnare i jämförelse med föregående D7-modeller. För att uppnå det har tillverkaren bland annat vidareutvecklat gångjärnet så att det bara går upp halvvägs på displayens baksida.

Annons

Gångjärnet går att ställa in i fem olika lägen, exempelvis det flytande läget där användaren själv kan vinkla och positionera displayen efter behov.

ConceptD 7 är främst gjort för skapare, vilket också återspeglas i de funktioner som datorerna stödjer.

Utöver gångjärnet som gör datorn högst anpassningsbar för skapare så är även hårdvaran imponerande. Pro-versionen kommer med ett Nvidia Quatro RTX-grafikkort samt en Intel Xeon-processor. Den vanliga versionen kommer med ett Nvidia Geforce RTX-grafikkort samt upp till en tionde generationens Intel H-serie-processor. Sett till internminne och lagringskapaciteter stödjer ConceptD 7 upp till 32GB DDR2-RAM, samt upp till 2TB NVMe PCIe-SSD-lagring.

Acer rullar vidare på skaparspåret och utrustar ConceptD 7 med en 4K-upplöst 6,5″ IPS-display, som även kommer med inbyggda färgkorrigeringstekniker. Teknikerna har testats och kalibrerats mot Pantone Matching System (PMS), vilket är ett globalt färgsystem för skapare bland annat mode och pränt.

Displayen är i Gorilla Glas 6, medan ramen är i aluminium med en Micro-Arc Oxideringsfinish och beläggningar som i kombination av varandra motverkar oxidering och stänk. Finishen känns för oss smått gummiliknande, utan att vara obehaglig.

Annons

Som grädde på moset kommer datorerna utrustade med en inbyggd aktiv Wacom EMR-penna. Tidigare modeller kom även dem med en penna, dock extern. Nu är den istället inbyggd i i gångjärnet där den vilar och laddar.

ConceptD 7 har en USB A-port, två Thunderbolt 3-portar, en SD-kortläsare, en Displayport 1.4-port och en HDMI 2.0-port.

ConceptD 7 kommer att lanseras i Europa under årets andra kvartal och kommer att landa på cirka 2500 Euro för Ezel samt 3000 Euro för Ezel Pro.

 

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid