En systemkrets från AMD som hävdas bära namnet Gonzalo har dykt upp i en ny läcka. Utrustad med Zen-baserade processorkärnor och grafikkraft från arkitekturen Navi, kan detta vara grunden för nästa generations spelkonsoler?

Både Sony och Microsoft har bekräftats lägga sina kort hos AMD när det kommer till att utrusta nästa generations spelkonsoler. Under CES 2019 bekräftade Microsoft att samarbetet med AMD kommer att fortsätta även för framtida produkter, något som pekar mot att så kallade ”Scarlett” blir en uppsättning AMD-maskiner. Sony ryktas i sin tur ha investerat i utvecklingen av AMD:s kommande grafikarkitektur Navi.

Ny information angående dessa kommande spelkonsoler ryktas nu ha hittat sin väg ut på internet. Detta från Tum Apisak, ett namn som ofta dyker upp i samband med läckor kring bland annat datorhårdvara. I ett inlägg på Twitter hävdar Apisak att han kommit över information angående en systemkrets från AMD kallad ”Gonzalo”.

Åtta processorkärnor och Navi-grafik

Kretsen vars kodnamn sägs vara AMD 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9 säger inte jättemycket för många. Tittar vi däremot på tidigare AMD-produkter kan det röra sig om en gaming-produkt tack vare bokstaven ”G” i kodnamnet. Detta då tidigare produkter för stationära datorer markerats med ”D” (Desktop) och mobila produkter markerats med bokstaven ”M”.

Används kodnamnet på samma vis som hos tidigare produkter kan det även röra sig om åttakärnig processordel med en turbofrekvens på 3,2 gigahertz (GHz). Den del av kodnamnet som består av ”10_13E9” kan syfta på enhetens grafikkrets, något som Apisak benämner som ”Navi Lite”. Dock framgår det inte någon konkret information angående grafikkretsen genom kodnamnet.

Navi ryktas lanseras vid E3

Ett annat AMD-relaterat rykte som börjat cirkulera är att tillverkaren sägs avtäcka den nya grafikarkitekturen Navi i juni månad under årets E3-mässa. Med grafikkortsmodeller menade för budget- och mellansegmenten som lanseras först. Modeller ämnade för prestandasegmentet sägs sedan dyka upp under slutet av 2019 eller början av 2020.

Skulle detta visa sig stämma kan det mycket väl även innebära att ytterligare information angående Gonzalo och nästa generations spelkonsoler avtäcks under E3 2019.

I skrivande stund är det dock ingen information som har bekräftats av AMD själva. Något som resulterar i att detta bör tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid