AMD slog analytikernas förväntningar och gick med vinst det tredje kvartalet i år. Företagets APU:er hjälpte dem att öka sina intäkter med 35% på den mobila marknaden mot samma kvartal förra året, och man ser fortsatt ökad efterfrågan i utvecklingsländer som Kina och Indien.

AMD gick i slutet av september ut med att man blev tvungen att ändra prognos för tredje kvartalet. Detta på grund av sämre yields, och en svårare övergång från 45nm till 32nm än väntat. Man räknade fortfarande med vinst, men istället för 10% ökade intäkter sänkte man prognosen till 4-6%.

AMD klarade trots problemen hos GlobalFoundries av att öka sina intäkter med 7% från samma period förra året som ligger på 1,69 miljarder dollar. Man gick med fortsatt ökad vinst på 97 miljoner dollar –  0,13 dollar/aktie något man kan jämföra med samma period förra året där man fick en förlust på 118 miljoner dollar – 0,17 dollar/aktie.

“Strong adoption of AMD APUs drove a 35 percent sequential revenue increase in our mobile business,” said Rory Read, AMD president and CEO.  “Despite supply constraints, we saw double digit revenue and unit shipment growth in emerging markets like China and India as well as overall notebook share gains in retail at mainstream price points. Through disciplined execution and continued innovation we will look to accelerate our growth and refine our focus on lower power, emerging markets, and the cloud.”

AMD har haft svårt att möta sina kunder efterfrågan på grund av problemen hos GlobalFoundries. AMD:s A-serie APU:er möter högre efterfrågan än Brazos vid lansering något som gör det svårt att hitta dessa produkter i butik, speciellt i bärbara datorer. AMD:s nya vd Rory Read, som för inte alls länge sedan var COO på Lenovo, säger att han förstår kundernas frustration, och att allt handlar om att bygga ett förtroende. Han ser inte att AMD förstört sitt förtroende hos dess kunder, men att det har skadats.

Llano säljer som smör i solsken, men GlobalFoundries kan ännu inte leverera tillräckligt med kretsar.

Read säger att företaget är väl medvetet om att de måste förbättra sig när det gäller att verkställa produktplaner. Read som redan börjat möblera om bland de topprankade direktörerna kommer troligtvis att fortsätta med detta. Han lovade analytiker och investerare ett ”maniskt fokus” på att rätta till problemen i företaget.

På grund av den höga efterfrågan på A-serien APU:er för bärbara datorer har företaget börjat lägga ett större fokus på den marknaden än på den stationära enligt Read. Han säger även att man fortsätter att jobba med sin foundry-partner (GlobalFoundries) för att förbättra prestandan på deras viktiga 32nm-teknik. Förbättringarna syns tydligt för var dag som går, men AMD och GlobalFoundries har fortfarande en lång bit att gå.

Det ser definitivt ut som att AMD är på rätt väg, men att de fortfarande har en lång väg att gå. AMD har nu ett starkare fokus på den mobila marknaden med en konkurrenskraftig produkt och en helt ny vd som kan vara företagets rätta medicin. Rory Read är inte rädd att erkänna företagets felsteg, och vi hoppas på att hans maniska fokus att rätta till dessa fel kommer att bära frukt.

Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
McKinleyJacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Härligt AMD! Det är dock lite oroväckande att Globalfoundries fortfarande har problem med tillverkningen. Undra hur lång tid det kan ta tills problemen är lösta?

McKinley
Medlem
McKinley

Imponerande och jag är övertygad om att vi kommer att få se ännu bättre resultat för nästa period.